Hlavní obsah

Trucování mu nepomohlo, Mahriz se vrátil mezi Lišky

Manchester/Praha

Myslel, že si přestup do Machesteru City vytrucuje. Trenér Guardiola měl o alžírského snajpra Leicesteru eminentní zájem a Rijád Mahriz po zisku titulu s Liškami snil o tom, že druhý primát v Premier League by mohl slavit s Citizens. Jenže v Leicesteru si ho cení na 95 miliónů liber, tedy na dvě miliardy a přes sedm set miliónů korun k tomu, což je suma, kterou majitelé ligového leadera odmítli zaplatit. Mahriz upadl do depresí a začal trucovat.

Foto: Darren Staples, Reuters

Útočník Leicesteru Rijád Mahriz přestal trucovat a vrátil se.

Článek

Deset dnů ho trenér Claude Puel neviděl na tréninku, ve dvou ligových zápasech a v duelu FA Cupu s ním nemohl počítat. Mahriz věřil, že se oba kluby dohodnou, protože Manchester City neustále zvyšoval svou nabídku. Přes 60 miliónů liber však už jít odmítl.

Pro alžírského reprezentanta rána, protože už v létě ztroskotal jeho přestup do AS Řím na penězích. Proto od 20. ledna netrénoval a odmítal dres Leicesteru obléknout.

„Prožíval hodně depresivní stavy," tvrdil novinářům Mahrizův alžírský přítel.

„Srovnej si všechno v hlavě a vrať se k své práci," vzkázal trenér Puel šestadvacetiletému Alžířanovi, který dal v letošní sezóně osm ligových gólů.

Po deseti dnech trucování se Mahriz vrátil a v pátek zase začal s Liškami trénovat. „Nebudu nijak komentovat náš vzájemný vztah, to zůstane v klubu. Doufám, že po návratu bude pracovat stejně tvrdě jako dřív, což je důležité pro něho i pro nás," nechal se slyšet kouč a naznačil, že v sobotním ligovém střetnutí na Etihad Stadium proti Manchesteru City Mahrize ještě nepostaví.

Poprvé po trucování by tak mohl Alžířan nastoupit příští pátek v FA Cupu proti Sheffieldu.

Reklama

Související témata: