Hlavní obsah

Manchester Utd. - Chelsea 2:1Manchester United otočil šlágr s Chelsea

Londýn
Aktualizováno

Šlágr 28. kola anglické fotbalové ligy mezi Manchesterem United a Chelsea skončil výhrou domácích 2:1. Rozhodující branku dal střídající Jesse Lingard. "Rudí ďáblové" se vrátili na druhou pozici o dva body před Liverpool. Harry Kane rozhodl dvě minuty před koncem zápasu o výhře Tottenhamu 1:0 na hřišti Crystalu Palace. Anglický reprezentant s 24 zásahy vede tabulku střelců Premier League, Tottenham bodoval podesáté v řadě.

Foto: Andrew Yates, Reuters

Jesse Lingard vystřelil Manchesteru United výhru nad Chelsea.

Článek
Fotogalerie

Už ve čtvrté minutě se Chelsea na stadiónu Old Trafford dostala do velké šance, když po Alonsově centru napálil míč do břevna Morata a vzápětí musel gólman De Gea reagovat na tečovaný Hazardův pokus. Domácí měli příležitost až v 28. minutě, po Martialově přihrávce ale jen slabě vystřelil Sánchez.

Krátce poté už se skóre změnilo. Chelsea vyrazila do rychlého brejku, Hazard pasem za obranu našel Williana a ten potvrdil současnou formu. V posledních třech soutěžních duelech nastřílel čtyři branky.

Radost však hostům vydržela jen sedm minut. Martial předložil ve vápně míč Lukakovi a belgický forvard se poprvé v sezóně prosadil proti týmu z velké šestky. V 67. minutě měl Lukaku druhou šanci, po Sánchezově centru akrobaticky vystřelil a zasáhnout musel Courtois.

Čtvrt hodiny před koncem už ale belgický gólman hosty nezachránil. Znovu u toho byl jeho reprezentační kolega Lukaku, který nacentroval z pravé strany a střídající Lingard hlavou přesně zakončil.

Tottenham měl v derby na hřišti Crystalu Palace od začátku více ze hry a v několika šancích se ocitl Kane nebo pravý bek Aurier. Hostům však dlouho buď scházela přesnost, nebo se vytáhl gólman Hennessey. V 88. minutě už ale Kane přece jen skóroval, když hlavou proměnil Eriksenův centr od rohového praporku.

Tottenham poprvé v historii vyhrál na hřišti Crystalu Palace tři ligové duely po sobě a posunul se na čtvrté místo tabulky, pátá Chelsea však ztrácí jen dva body. Crystalu Palace, který je sužovaný marodkou, se v boji o záchranu příliš nedaří, z posledních pěti duelů vydoloval jen dva body.

Anglická fotbalová liga - 28. kolo:
Crystal Palace - Tottenham 0:1 (88. Kane)
Manchester United - Chelsea 2:1 (39. Lukaku, 75. Lingard - 32. Willian)

Reklama

Související témata: