Hlavní obsah

Klub anglické Premier League je na mizině: Nemáme už žádné peníze na výplaty!

Birmingham/Praha

I v pokladnách klubů bohaté anglické Premier League může být nepříjemné prázdno. Zjistil to i výkonný ředitel beznadějně posledního West Bromwiche Mark Jenkins. „Nemáme už žádné peníze na výplaty,“ přiznal britským médiím.

Foto: Peter Nicholls, Reuters

Jay Rodriguez z West Bromwich Albion

Článek

Albion ztrácí sedm kol před koncem sezóny na nesestupové pásmo deset bodů a s největší pravděpodobností jej čeká pád o úroveň níž.

Klub se dostal do obrovských potíží relativně krátce poté, co finančně vzkvétal. Podle účetnictví z července minulého roku se Baggies pyšnili obratem 137,9 miliónů liber (cca 4,1 miliard Kč) a ziskem 39 miliónů liber (cca 1,7 miliardy Kč) před zdaněním.

Jenkins, jenž býval ředitelem klubu za předchozího vlastníka Jeremyho Peace, se do West Bromwiche vrátil v únoru jako náhrada za vyhozeného Martina Goodmana. A nestačil se divit, co ve svém bývalém působišti nacházel.

Příčinou finančního úpadku byly především letní nákupy hráčů v hodnotě 40 miliónů liber, kteří klubu za své luxusní výplaty mnoho neodvedli.

„Měli jsme platy, přestupové částky a hostování na rekordní úrovni, nicméně jsme na samém dně tabulky. Budu upřímný: Vrátil jsem se a jsem šokovaný tím, jaká se tady dělala rozhodnutí," přiznal Jenkins.

Reklama

Související témata: