Hlavní obsah

Manchester Utd. - West Bromwich 0:1Rozpůlený Manchester. United prohráli s posledním a titul slaví Citizens

Newcastle
Aktualizováno

Titul v anglické Premier League slaví už po 34. kole fotbalisté Manchesteru City. Rozhodla o tom nedělní prohra jejich městského rivala United, kteří doma podlehli West Bromwichi 0:1 a pět kol před koncem mají nedostižnou ztrátu šestnácti bodů. Došlo také na česko-slovenskou bitvu gólmanů. Vítězně z ní vyšel slovenský brankář a kmenový hráč Sparty Martin Dúbravka, jehož Newcastle porazil na domácím hřišti fotbalisty Arsenalu 2:1. Za hosty odchytal celý zápas Petr Čech.

Foto: Andrew Yates, Reuters

Zklamaný útočník Manchesteru United Romelu Lukaku.

Článek
Fotogalerie

Citizens slaví mistrovský titul po čtyřech sezónách a celkově pátý v historii klubu. Kouč Pep Guardiola vyhrál ligu ve třetí zemi. Po třech triumfech ve Španělsku (Barcelona) a Německu (Bayern Mnichov) završil trenérský hattrick v Anglii.

Manchester City navíc může překonat několik rekordů, například v počtu bodů (dosavadní maximum je 95, City mají 87) nebo vítězství (rekord je 30, Guardiolovi svěřenci jich mají na kontě 28).

O vítězství posledního West Bromwiche rozhodl v 73. minutě Jay Rodriguez poté, co k němu po rohovém kopu ve vápně nešťastně odrazil míč domácí záložník Nemanja Matič. "Rudí ďáblové" prohráli poprvé po sérii pěti bodově stoprocentních zápasů.

Dúbravkův Newcastle předčil Čechův Arsenal

Arsenal čeká na první výhru v anglické lize na hřištích soupeřů v letošním kalendářním roce. Naposledy si odvezl tři body zvenku 28. prosince, kdy vyhrál v Crystal Palace. Od té doby odehrál na soupeřových hřištích šest utkání, ve kterých pětkrát prohrál a jednou remizoval.

Pátou porážku připravil Wengerovým svěřencům Newcastle, kde Arsenal prohrál poprvé od prosince 2005. Kanonýři padli pětkrát v řadě na soupeřových hřištích po více než 33 letech.

Zápas byl soubojem česko-slovenské brankářské školy, ze které vyšel jako vítěz kmenový gólman Sparty Martin Dúbravka. Devětadvacetiletý rodák ze Žiliny sice inkasoval jako první, když ho překonal Lacazette, nicméně domácí zásluhou Péreze a Ritchieho skóre otočili.

Petr Čech stejně jako ve čtvrtek ve čtvrtfinálové odvetě Evropské ligy proti CSKA Moskva dostal dva góly.

Anglická fotbalová liga – 34. kolo:
Newcastle–Arsenal 2:1 (29. Pérez, 68. Ritchie – 14. Lacazette),
Manchester United–West Bromwich 0:1 (73. Rodriguez)

Reklama

Související témata: