Hlavní obsah

West Ham - Manchester City 1:4Hráči City překonali hranici 100 gólů, United porazili Arsenal

Londýn
Aktualizováno

Fotbalisté mistrovského Manchesteru City vyhráli na hřišti West Hamu 4:1 a v anglické lize v této sezoně překonali hranici 100 nastřílených gólů. Druhý manchesterský celek United doma porazil Arsenal 2:1 gólem z nastavení a přiblížil se jistotě druhého místa. Pouze z lavičky náhradníků londýnského celku sledoval šlágr 36. kola brankář Petr Čech. "Kanonýři" venku prohráli i šesté ligové utkání v letošním roce a jsou v tabulce šestí.

Článek

City otevřeli skóre ve 13. minutě zásluhou Saného, za čtvrt hodiny si vstřelil vlastní branku bývalý obránce hostů Zabaleta. Naději dal West Hamu před pauzou gólem na 1:2 Cresswell, ale druhá půle patřila lídrovi tabulky. V 53. minutě se prosadil Gabriel Jesus a chvíli po něm přidal čtvrtý zásah další Brazilec Fernandinho.

Svěřenci Pepa Guardioly ztrácejí dva body na rekord Premier League. Ten v sezoně 2004/05 stanovila Chelsea s 95 body. Suverénní "Citizens" nastříleli 102 gólů a jeden jim chybí k překonání jiného maxima soutěže, které rovněž drží "Blues".

Naopak londýnský West Ham ještě bude muset v závěru ročníku zabojovat o záchranu. V tabulce má na 15. místě jen tříbodový náskok na sestupové pásmo.

Čech stejně jako ve čtvrtečním úvodním semifinále Evropské ligy s Atléticem Madrid pouze kryl záda Ospinovi. Kolumbijský gólman na Old Trafford poprvé inkasoval v 16. minutě. Hlavičku bývalé opory Arsenalu Sáncheze ještě zastavila tyč, ale Pogba už měl při dorážce snadnou pozici.

Hosté z Londýna vstoupili lépe do druhého poločasu a v 51. minutě vyrovnali. Proti bývalému týmu se přízemní ranou trefil záložník Mchitarjan. Když už utkání směřovalo k remíze, rozhodl v první minutě nastavení hlavou střídající Fellaini.

Anglická fotbalová liga - 36. kolo:
West Ham United - Manchester City 1:4 (42. Cresswell - 13. Sané, 27. vlastní Zabaleta, 53. Jesus, 64. Fernandinho)
Manchester United - Arsenal 2:1 (16. Pogba, 90.+1 Fellaini - 51. Mchitarjan)

Reklama

Související témata: