Hlavní obsah

Stoke - Crystal Palace 1:2Stoke prohrálo a po deseti letech sestupuje z Premier League. WBA udržel naději

Londýn
Aktualizováno

Fotbalisté Stoke prohráli v 37. kole doma s Crystal Palace 1:2 a stali se prvním jistým sestupujícím z Premier League. Nejvyšší soutěž opouštějí po deseti letech. Naději na záchranu naopak udržel West Bromwich, který gólem v nastavení zdolal 1:0 Tottenham. Southampton neudržel vedení na hřišti Evertonu a po remíze 1:1 se dostal mimo sestupové příčky pouze o skóre.

Článek

Stoke poslal do vedení tečovanou střelou z přímého kopu Shaqiri, hosté ale po přestávce utkání otočili. Nejprve v 68. minutě zakončil rychlý protiútok McArthur a čtyři minuty před koncem završil obrat po Shawcrossově chybě Van Aanholt.

Crystal Palace má se ziskem 41 bodů jistotu záchrany. Navíc se mu povedlo uhájit prvoligovou příslušnost i přesto, že prvních sedm utkání sezony prohrál. To se naposledy podařilo Liverpoolu před 118 lety.

West Bromwich pokračuje v solidních výkonech pod dočasným trenérem Darrenem Moorem. Pod jeho vedením si připsal 11 bodů z posledních pěti utkání. O vítězství nad favorizovaným Tottenhamem rozhodl ve třetí minutě nastavení po závaru před bránou Livermore. "Kohouti" tak nevyužili šanci posunout se na třetí místo před Liverpool.

Southampton vedl od 56. minuty po gólu Redmonda, který si naběhl na zadní tyč a hlavou překonal Pickforda. Jenže pět minut před koncem se nechal po druhé žluté kartě vyloučit Jošida a v šesté minutě nastavení vyrovnal z poslední akce zápasu Davies.

Setrvání v soutěži slaví také Bournemouth, který si poradil nejtěsnějším rozdílem se Swansea. Jedinou branku vsítil v 37. minutě po signálu z přímého kopu Fraser. "Labutě" mají po třetí porážce za sebou stejně bodů jako Southampton.

Anglická fotbalová liga - 37. kolo:
Stoke - Crystal Palace 1:2 (43. Shaqiri - 68. McArthur, 86. van Aanholt),
Bournemouth - Swansea 1:0 (37. Fraser)
Leicester - West Ham United 0:2 (34. Mario, 64. Noble)
Watford - Newcastle 2:1 (2. Pereyra, 28. Gray - 55. Pérez)
West Bromwich - Tottenham 1:0 (90.+3 Livermore)
Everton - Southampton 1:1 (90.+6 Davies - 56. Redmond).

Reklama

Související témata: