Hlavní obsah

Fulham - Aston Villa 1:0Kalas slaví postup do Premier League

Fotbalisté Fulhamu se po čtyřech letech vracejí do anglické Premier League. Ve finále play off druhé ligy ve Wembley porazili Aston Villu 1:0. Postup tak slaví i český reprezentant Tomáš Kalas, který posledních 13 minut pomohl bránit vítězství po vyloučení spoluhráče. V létě mu však končí hostování z Chelsea a není tak jisté, zda bude ve Fulhamu pokračovat.

Foto: Carl Recine, Reuters

Tom Cairney právě zařídil Fulhamu postup do Premier League.

Článek

Fulham patří k tradičním celkům Premier League, kde strávil 13 sezón v řadě. Jenže v roce 2014 sestoupil a marně se drápal zpět. V prvních dvou sezonách druhé ligy skončil dokonce až na 17. a 20. místě. Loni byl šestý a play off nezvládl. Letos mu ale jen o dva body unikl přímý postup a v play off potvrdil roli největšího favorita.

Nejprve vyřadil Derby s Matějem Vydrou po výsledcích 0:1 a 2:0 a ve finále udolal i Aston Villu, které se tak nepovedl okamžitý návrat mezi elitu.

Finále rozhodl Tom Cairney, který si ve 23. minutě naběhl na kolmou přihrávku Ryana Sessegnona a obstřelil gólmana. Dvacet minut před koncem sice šel Fulham do deseti, ale před 85 tisíci diváků se ubránil.

K tomu přispěl i Kalas, který má za sebou velmi dobrou sezónu. Celkem odehrál 35 ligových zápasů, z toho 29 v základní sestavě.

Play off o postup do anglické fotbalové ligy - finále:
Fulham - Aston Villa 1:0 (23. Cairney).

Reklama

Související témata: