Hlavní obsah

Zelený bude na jaře hostovat ze Slavie v Boleslavi

Praha
Aktualizováno

Fotbalisty Mladé Boleslavi posílil obránce Jaroslav Zelený. Sedmadvacetiletý defenzivní univerzál bude ve středočeském klubu hostovat do konce sezony ze Slavie a za nový klub by teoreticky mohl nastoupit už v dnešní předehrávce v Českých Budějovicích.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Obránce Jaroslav Zelený ze Slavie během ligového utkání proti Slovácku.

Článek

Sedmadvacetiletý levý bek bude ve středočeském městě působit na půlročním hostování bez opce. „Jarda chtěl větší jistotu zápasového vytížení, což věříme, že mu hostování umožní. Měl řadu nabídek i z jiných klubů, nakonec si sám vybral Mladou Boleslav. Držíme mu palce a přejeme hodně štěstí," glosuje odchod Michal Býček, tiskový mluvčí Slavie.

Zelený přišel do Slavie v létě 2018 a většinou plnil roli náhradníka. V této ligové sezoně zasáhl do sedmi utkání, představil se i v Lize mistrů. Blýskl se hlavně v utkání proti Interu v Miláně (1:1), kde coby střídající hráč zaskočil netradičně ve středu zálohy a podílel se na vedoucí brance.

Stejným směrem se vydává i osmnáctiletý záložník Michael Hönig, který do Mladé Boleslavi odchází na přestup. Sešívaný dres opouští i Tomáš Vincour, který bude působit ve Slovácku.

„Prodáváme hráče s určitým potenciálem za výhodných podmínek pro všechny strany. Do budoucna držíme procenta z dalšího prodeje ve smlouvě a myslíme i na případný budoucí zpětný odkup v případě jejich dalšího úspěšného vývoje. Přejeme klukům hodně štěstí," vysvětluje přestup obou mladých hráčů člen představenstva a sportovního úseku Jiří Bílek.

Reklama

Související témata: