Hlavní obsah

Útočník Černý přestoupil z Utrechtu do Twente, kde už hostoval

Enschede

Český fotbalista Václav Černý přestoupil z Utrechtu do jiného nizozemského klubu Enschede, kde už v minulé sezoně hostoval. Twente s třiadvacetiletým útočníkem, který se zotavuje po únorové operaci kolena, podepsal dvouletou smlouvu s opcí na další dva roky.

Foto: Sport.cz

Český fotbalový talent Václav Černý mění v Nizozemsku dres.

Článek

"Velmi si vážím důvěry od Twente. Cítím se tu jako doma a dostávám v klubu i mimo něj veškerou podporu, což mi dodává sílu. Mám velkou motivaci to všem vrátit, až budu moci opět hrát," uvedl Černý pro klubový web.

Křídelní hráč v 17 soutěžních zápasech za Enschede zaznamenal šest gólů a sedm asistencí a díky výborným výkonům byl loni poprvé nominován do národního A-týmu. Reprezentační dres dvakrát oblékl v listopadových duelech s Německem a Slovenskem.

V lednovém utkání nizozemské ligy proti svému bývalému týmu Ajaxu Amsterodam si ale Černý přetrhl přední zkřížený vaz v levém koleni a musel podstoupit chirurgický zákrok. Kvůli podobnému zranění na pravé noze musel na operaci už v prosinci 2017 a poté chyběl 11 měsíců.

"Z kroků, které dělám, mám dobrý pocit. Stále cvičím v posilovně a připravuji se na chvíli, až se budu moci přesunout na tréninkové hřiště," přiblížil Černý svoji rehabilitaci. "Nemůžu se dočkat, až se v příští sezoně poprvé jako hráč Twente představím na plném (stadionu) Grolsch Veste. Opravdu se na to těším. Fanoušci, budu bojovat dál a brzy se uvidíme," dodal příbramský odchovanec.

Reklama

Související témata: