Hlavní obsah

Jde to i bez Messiho! Barcelona vyřídila Ronaldův Juventus, fanoušci přesto pláčou

Barcelona/Praha

Měl to být vyrovnaný duel Barcelony s Juventusem, zápas mezi jedněmi z nejlepších fotbalistů světa Messim a Ronaldem, jenže vše bylo jinak. Lionel Messi se v neděli oficiálně s katalánským klubem v slzách rozloučil a Barca přejela bezzubý Juventus rozdílem třídy. Fanoušci však i přes výhru 3:0 nadšení s hráči nesdíleli, odchod jejich hrdiny je velmi zasáhl.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih přípravného zápasu mezi Barcelonou a JuventusemVideo: sntv

 
Článek

Přípravný duel španělské Barcelony s italským Juventusem byl pro hráče i fanoušky zvláštní. Hrál se totiž krátce poté, co Messi po dlouhých 21 letech oficiálně opustil Blaugranas. Příznivci katalánského klubu odchod legendy nesou těžce a nemůžou se s ním smířit, před zápasem procházeli ulicemi s transparenty s Messiho fotografiemi a prosbami o jeho setrvání v klubu.

Hráči na hřišti si s nepřítomností hvězdné desítky poradili mnohem lépe než fanoušci v hledišti, kteří během desáté minuty začali skandovat Messiho jméno. S Juventusem už od třetí minuty vedli 1:0 díky gólu letní nizozemské posily Memphise Depaye. Ten také v druhé půli přihrával Braithwaiteovi na gól na 2:0.

Foto: Albert Gea, Reuters

Fanoušci katalánského klubu nemůžou Messiho odchod přenést přes srdce

Stará dáma, včetně Cristiana Ronalda, který odehrál jen první poločas, byla neškodná a gólmana Neta se jí překonat nepodařilo. Zato Barca udeřila v nastavení potřetí a ukázala, že to půjde i bez Messiho.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Messi se s Barcelonou loučil v slzáchVideo: sntv

Pro něj byl nedělní den jedním z nejtěžších v životě, což přiznal i na svém instagramu, Mimo jiné uvedl, že i když odchází, neříká sbohem. O jeho dalších krocích ještě rozhodnuto není. Nejvíce se hovořilo o jeho příchodu do francouzského klubu Paris Saint Germain, kde by opět vytvořil útočnou dvojku s Neymarem, jenže PSG na tom stejně jako Barcelona není finančně nejlépe.

Poměr financí z hlediska Finanční Fair-Play, která udává, kolik procent z příjmů klubu může být použito na platy hráčů, je ve francouzském klubu horší než ve Španělsku. Kam tedy nakonec Messi zamíří?

Reklama

Související témata: