Hlavní obsah

Jarošík znovu nebude reprezentovat, je zraněný

Vedení české fotbalové reprezentace ve čtvrtek udělalo první změnu ve složení týmu pro přípravný zápas s Dánskem, který se bude hrát příští středu v Praze na Letné. Po konzultaci s vedením Celtiku Glasgow a Jiřím Jarošíkem zrušil trenér Karel Brückner jeho nominaci k utkání kvůli zranění pravého kotníku. ČTK to oznámil mluvčí reprezentace Lukáš Tuček.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Jiří Jarošík na srazu fotbalové reprezentace

Článek

Devětadvacetiletý Jarošík naposledy oblékl dres národního týmu v listopadu 2005, kdy krátce zasáhl do barážového utkání s Norskem. Ještě letos v březnu pak nastoupil do utkání B-týmů v Turecku. Na kontě má 23 startů, v nichž se mu nepodařilo skórovat.

Návrat do reprezentace mohl Jarošík oslavit už v srpnu, kdy jej Brückner zařadil do týmu pro přípravné utkání se Srbskem. I tehdy mu ale znemožnilo příjezd na sraz zranění a na poslední chvíli se omluvil.

Jeho zranění tehdy některá média zpochybnila a spíše se přikláněla k tomu, že omluvenka je důsledkem vzájemné nevraživosti mezi koučem a hráčem. Jarošík se nedávno opět ostřeji vyjádřil na Brücknerovu adresu v tom smyslu, že jej kouč přehlíží. "Byl bych malicherný, pokud bych ho vyřadil navždy kvůli mediálním přestřelkám," řekl při úterní nominaci Brückner.

Reklama

Související témata: