Hlavní obsah

Lvíčata v Rakousku vyzvou Rusko a v prestižním derby Slovensko

Praha

Fotbalový kalendář se zaplnil. Reprezentační výběr do 21 let už má kompletní program pro svůj červnový tréninkový kemp v Rakousku. Závěr sezony českému týmu zpestří přípravné zápasy proti stejně starým výběrům Ruska (středa 5. června) a také prestižní derby proti Slovensku (neděle 9. června). Hrát se bude poblíž Kaprunu, kde mužstvo vedené trenérem Karlem Krejčím stráví týdenní soustředění.

Foto: FAČR

Český tým do 21 let před zápasem s Islandem.

Článek

Nový tým se dává dohromady. Má před sebou třetí a čtvrtý test formy a zároveň také poslední prověrky před zářijovým startem kvalifikace o postup na mistrovství Evropy. Lvíčata si z březnového soustředění ve Španělsku přivezla remízu 1:1 s Islandem a vysoké vítězství 4:0 nad Mexikem.

„Jsem rád, že nás znovu prověří velmi kvalitní soupeři. V této fázi přípravy jde de facto o generálku na kvalifikaci a potřebujeme tým vidět v těžkých zápasech. Rusko i Slovensko takový požadavek jednoznačně splňují a mají velké ambice - stejně jako my se budou chtít poprat o postup na další EURO," pochvaluje si Karel Krejčí pro fotbal.cz.

V kvalifikaci jeho chlapce čekají bitvy s Chorvatskem, Řeckem, Skotskem, Litvou a San Marinem.

„V první řadě chceme navázat na velmi dobré úvodní soustředění ve Španělsku, kde jsme odvedli mnoho práce v tréninku a slušně se prezentovali také v samotných zápasech. Většina kluků si tím řekla o nominaci do Rakouska a teď se můžou ukázat zase. Říct si tedy o místo pro kvalifikaci. Na druhou stranu náš tým není uzavřenou záležitostí pro nikoho. Sledujeme i další kluky, kteří patří do širšího kádru a mohou si říct o šanci. Nevylučuju, že nějaké nové tváře nevezmeme už do Rakouska," avizuje Krejčí.

Reklama

Související témata: