Hlavní obsah

Střelec Baroš litoval, že jeho gól nic neřešil

PRAHA

Čeští fotbalisté před sobotním kvalifikačním střetnutím s Německem věřili, že soupeře oberou o body, nedůrazná defenziva a z ní pramenící dva zásahy kanonýra Kurányiho ale jejich víru posunuly na hranici snů. Naději na zvrat přinesl patnáct minut před koncem šťastnou tečí Milan Baroš, tým kouče Joachima Löwa ale vítězství pohlídal.

Článek

Baroš v šestnáctce Německa změnil dráhu Polákovy střely a německý brankář Lehmann už nestačil zareagovat. „Můj gól byl hodně šťastný. Byla to prudká střela a já tam pouze vložil nohu. Míč naštěstí zapadl do brány. I když naštěstí, on ten gól v podstatě nic neřešil. Škoda, že jsme neproměnili ještě nějakou z šancí, které jsme měli,“ litoval po utkání útočník Lyonu.

Češi přes porážku udrželi druhé místo ve skupině D, po vítězství nad Walesem se na ně ale bodově dotáhli Irové a Slováci po výhře na Kypru ztrácejí pouhý bod. „Situaci ve skupině máme pořád ve svých rukách. Výhra, nebo remíza by samozřejmě byly o něčem jiném,“ uvědomuje si Baroš.

Levá strana mu neseděla 

Nejlepší střelec evropského šampionátu v Portugalsku v roce 2004 nastoupil na hrotu spolu s Janem Kollerem, polovinu zápasu ale strávil na levém křídle. „V prvním poločase jsem měl hrát spíš na levé straně. Přiznávám, že křídlo není můj post, ale byly to taktické pokyny trenéra Brücknera. Poté, co jsme prohrávali, jsme vysunuli hru na dva klasické útočníky. To už hra vypadala mnohem lépe,“ všiml si šestadvacetiletý rodák z Vigantic.

Češi neměli až tak špatný vstup do zápasu, sám Baroš měl krátce po rozehrání na noze gól po pěkné akci Poláka. Bohužel neproměnil a postupem času se projevila větší herní kvalita na straně Němců. „Problém bych neviděl jen v našem horším výkonu. Němci hráli velmi dobře, je to kvalitní tým. Prvních deset minut druhého poločasu jsme hráli výborně, jen škoda, že se nám nepodařilo vstřelit branku na 1:1 a místo toho sami inkasovali. Naším hlavním cílem bylo neprohrát, což se nám bohužel nepodařilo,“ smutnil český forvard.

Před středečním pokračováním kvalifikace má Baroš jasno. „Ve středu musíme porazit Kypr. Jakkoli, klidně 1:0 gólem ze standardní situace v devadesáté minutě a od toho se odrazit do dalších utkání. Výhodou je, že ty nejtěžší zápasy hrajeme doma,“ uzavřel před cestou ze stadiónu na Letné.

Reklama

Související témata: