Hlavní obsah

Odložit EURO? UEFA za to bude chtít po klubech přes 8 miliard kompenzaci, píší v Británii

Londýn/Praha

Evropský fotbal čeká v úterý zásadní jednání a rozhodování o konání EURA 2020. Všeobecně se má za to, že výsledkem videokonference zástupců 55 národních svazů bude přeložení šampionátu na příští rok. Národní ligy většinou preferují dohrání vlastních soutěží, momentálně přerušených kvůli pandemii koronaviru, ale podle serveru The Athletic bude chtít UEFA za přesunutí svého lukrativního turnaje po klubech a ligách kompenzaci.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

5 kroků v boji s koronavirem. Situace je vážná, varují fotbalové osobnostiVideo: sntv

 
Článek

Podle exkluzivní zprávy britsko-amerického serveru bude požadovat UEFA po svých členských klubech a ligách částku 275 milionů liber, tedy zhruba 8,2 miliardy korun.

Prioritou národních lig zůstává dokončení vlastních soutěží, protože v případě vynulování ročníku či úředního ukončení s platným stávajícím pořadím hrozí příval právnických a soudních bitev, protože ve hře jsou nejen tituly a postupy do evropských pohárů, ale také boje o záchranu.

„My v tuto chvíli samozřejmě čekáme, s jakými konkrétními návrhy na řešení celé situace přijde UEFA. Naše fotbalová asociace se momentálně spíše přiklání k přesunutí EURA na příští rok, případně do druhé poloviny roku letošního," tlumočil ředitel komunikace FAČR Michal Jurman v pondělí stanovisko vedení českého fotbalu k situaci.

V případě přesunutí šampionátu by se ligovým soutěžím uvolnily květnové a červnové termíny. Kluby a zástupci lig navzdory pokračující koronavrové krizi stále doufají, že soutěže se budou moct dohrát.

Předmětem jednání pochopitelně bude také způsob, jakým dokončit rozehranou Ligu mistrů a Evropskou ligu.

Reklama

Související témata: