Hlavní obsah

Čech: Jsem rád, že se zápas s Polskem rozhodne na hřišti

V dobré náladě přijel na reprezentační sraz gólman Petr Čech. S novináři ochotně hovořil o Chelsea, nadcházejících zápasech reprezentace i o derby pražských "S", jehož výsledek mu jako někdejšímu hráči Sparty radost pochopitelně udělat nemohl.

Článek

Chelsea teď válí, užíváte si to?

Nálada je dobrá. Rozjezd do sezóny jsme zvládli, vedeme ligu, postoupili jsme v Carling Cupu a ve skupině Ligy mistrů jsme po dvou zápasech na prvním místě.

Máte vůbec co zlepšovat?

Možná bychom mohli dávat o něco víc gólů. Teď proti Aston Ville jsme předvedli náš nejlepší výkon v sezóně. Měli jsme hodně šancí a mohli jsme vyhrát i vyšším rozdílem.

Chelsea má řadu zraněných hráčů a vyrovnáváte se s tím poměrně dobře.

Musíme se s tím vyrovnat. Je důležité mít kvalitní lavičku a potvrzuje se, že u nás to tak je. Dokázali jsme si s tím dobře poradit. Posledním příkladem je Ivanovič, který ve středu obrany výborně zastoupil zraněné Carvalha a Alexe.

Poslední zápas jste hrál proti Aston Ville, kterou v Poháru UEFA dostala Slavia. Jak vidíte šance Pražanů?

Určitě je pro ně lepší, že s nimi hrají doma. Je to velice dobrá zpráva pro české fanoušky. Bude se na co dívat. Aston Villa bude v této sezóně atakovat špičku Premier League. Mají v mužstvu velkou kvalitu, tým je dobře složen a ještě ho vhodně doplnili. Jsou velice nepříjemní hlavně doma a sám jsem zvědav, jak jejich souboj se Slavií dopadne.

Sledoval jste jako někdejší sparťan derby pražských "S"?

Viděl jsem zápas v televizi a musím říct, že když někdo brání způsobem jako Sparta poslední dobou, je těžké cokoliv vyhrát. To můžete mít tým poskládaný jak chcete. Trenér Lavička (rozhovor byl poskytnut před rezignací trenéra Lavičky - pozn. red.) nemá vůbec jednoduchou pozici. Vždyť když se podíváme na první polovinu jeho působení, tak Sparta dostala za tři měsíce snad pět gólů. A teď deset za poslední tři zápasy. Je to všechno kvůli individuálním chybám. V derby padly všechny góly z vápna a slávisté tam byli pokaždé sami. Navíc oni narozdíl od Sparty dobře bránili.

Jak vzhlížíte k nadcházejícímu kvalifikačnímu dvojzápasu?

Polsko je spolu s námi považováno za spolufavorita skupiny, takže tenhle souboj bude moc důležitý. Slovinci mají z prvních dvou zápasů čtyři body, s čímž asi nikdo nepočítal. A bylo by dobré je doma porazit.

Sledoval jste situaci v Polsku, kde FIFA hrozila vašemu sobotnímu soupeři kontumací?

Četl jsem ty zprávy a jsem rád, že FIFA rozhodla takhle. Nedokážu si dost dobře představit, že by kontumovali jeden zápas. Byl by v tom zmatek. Uvítal jsem, že se rozhodne na hřišti a ne někde u stolu. Kdybychom třeba na konci kvalifikace postupovali s jednobodovým náskokem, pak by všichni mohli tvrdit, že nám k tomu pomohla kontumace. Pro FIFA by bylo moc těžké rozhodnutí ten zápas zrušit.

Reklama

Související témata: