Hlavní obsah

Z jednadvacítky vypadl zraněný brankář Švenger, nahradí jej Diviš

Fotbalová reprezentace do 21 let nebude moci příští úterý v přípravném utkání v Anglii využít služeb zraněného brankáře Milana Švengra. Ten o zápas v Sheffieldu přišel kvůli zlomenině zánártní kůstky, kterou si přivodil v minulém utkání druholigové Čáslavi. Kouč Jakub Dovalil místo Švengra povolal slávistického Jakuba Diviše. Ve čtvrtek to řekl vedoucí jednadvacítky Ivo Sekerka.

Článek

"Strašně mě to mrzí, protože jsem se na utkání moc těšil. Je to takový svátek, protože v Anglii si třeba už nezachytám," řekl Švenger, který je v Čáslavi na hostování ze Sparty. Ten tak nyní přišel o možnost rozlučky v týmu "lvíčat", protože v příštím roce už v novém kvalifikačním cyklu z věkových důvodů startovat nemůže.

Dovalil jej na utkání v Anglii povolal kvůli tomu, že z možných adeptů pro jednadvacítku žádný z brankářů v první ani v druhé lize pravidelně nechytá. Proto i nyní padla volba na slávistu Diviše, který už také do další kvalifikace nezasáhne.

Stejně jako Švenger je totiž narozený v roce 1986. Výhodou pro něj je, že je v zápasovém rytmu alespoň v slávistické třetiligové rezervě. "Jinou volbu jsme ale prakticky neměli. Potřebnou kvalitu mezi možnými brankáři pro jednadvacítku teď tolik nemáme, proto jsme si museli vypomoci staršími hráči," uvedl Dovalil.

Dvojici s Divišem v přípravném utkání vytvoří Tomáš Vaclík. Ten v červenci pomohl reprezentaci do 19 let na domácím evropském šampionátu k bronzovým medailím, ale ani on nyní v druholigových Vítkovicích šanci nedostává. Starosti Dovalilovi dělá i Marek Štěch z West Hamu, který sice věkový limit pro kvalifikaci jednadvacítek splňuje, ale nyní je zraněný.

Reklama