Hlavní obsah

Venables váhá kvůli penězům nad českou reprezentací

PRAHA

Anglický kouč Terry Venables údajně couvá z nabídky vést českou fotbalovou reprezentaci. Podle informací Práva se mu zdá málo 2,5 miliónu korun za čtyři zápasy kvalifikace a prémie pět miliónů korun za postup. „Částky v podstatě souhlasí, ostatní nebudu komentovat. Stále s několika kandidáty jednáme,“ řekl předseda ČMFS Pavel Mokrý.

Článek

S mužstvem by Venables byl přibližně 23 dnů, počínaje srpnovou přípravou s Belgií. V případě neúspěchu by pro něj práce skončila v polovině října, po závěrečném kvalifikačním duelu se Severním Irskem. Tak vysoký plat neměl nikdy žádný trenér české reprezentace.

Izraelský kouč Avram Grant sice není zmíněnými částkami nadšený, ale je ochoten přijet do Prahy jednat. Lothar Matthäus dokonce slibuje, že si sežene sponzora a nebude chtít od ČMFS žádný plat. Jde mu prý vysloveně o prestižní místo u české reprezentace.

Další z potenciálních kandidátů Němec Horst Köppel se nevyjádřil. Z českých trenérů jsou favority Karel Jarolím, František Straka a Ivan Hašek.

Mokrý má při výběru na pomoc skupinu expertů (Chovanec, Lička, Valášek, Kubíček, Vacek, Doležal. Poborský), se kterou se má sejít 6. května a na výkonný výbor 12. května by měl předložit návrh. „Chtěli bychom mít do té doby kandidáty vybrané,“ řekl Mokrý.

Zatím není jasný ani osud přípravného zápasu 5. června s Maltou. Jednou z možností je, že by termín využila reprezentace do 21 let k přípravě před kvalifikací v San Marinu. „Máme v té době sraz, o této variantě jsem slyšel,“ řekl kouč jednadvacítky Jakub Dovalil.

Reklama