Hlavní obsah

Pospěch zažívá s FC Kodaň jízdu na vítězné vlně

KODAŇ

Jízdu na vítězné vlně si vychutnává fotbalový reprezentant Zdeněk Pospěch. Ve čtvrtek vyhrál s FC Kodaň Dánský pohár, v neděli s ním získal mistrovský titul. Třetí ve své kariéře. První má s Baníkem Ostrava a druhý se Spartou, s níž si užil stejně jako letos double.

Článek

O dánském mistrovi se rozhodlo v předposledním ligovém kole. FC Kodaň dokázal zvítězit na hřišti Esbjergu, zatímco jeho pronásledovatel Bröndby prohrál v Aarhusu. „Dozvěděli jsme se to ještě na hřišti. Na světelné tabuli stadionu Esbjergu se totiž pravidelně objevovaly průběžné výsledky z ostatních ligových utkání,“ vykládal Pospěch.

Přitom on i jeho spoluhráči měli z utkání značné obavy. „Na Esbjerg neumíme zahrát, je nám vždycky hrozně nepříjemným soupeřem. Opět jsme s ním hráli špatně, ale to už teď nikoho nezajímá. Jsme mistry, to se počítá,“ zdůraznil reprezentační obránce.

Jakmile rozhodčí zápas v Esbjergu ukončil, na hřiště vběhli fanoušci Kodaně a začalo se slavit. „Přijelo jich za námi asi patnáct set, možná dva tisíce. Přitom do Esbjergu je to dost daleko, tři a půl hodiny autobusem. Jakmile jsme se vrátili do Kodaně, šli jsme pařit na diskotéku. Domů jsem přišel někdy ve čtyři ráno,“ prozradil Právu Pospěch.

Sionko slaví na lavičce náhradníků

Hlavní oslavy double se připravují na neděli, kdy FC Kodaň hraje poslední mistrovský zápas s Randers. Očekává se plný stadión, jenž má kapacitu 32 tisíc diváků, chystá se jízda otevřeným autokarem Kodaní.

Spolu s Pospěchem má dánské double i jiný český reprezentant Libor Sionko. Ten ale v poslední době vysedává na lavičce náhradníků. „Libor to má velice složité. Ten kluk, co hraje místo něho, je totiž dobrý. Dává góly a přihrává na ně,“ komentoval odchovanec Opavy  nepříjemnou situaci Sionka.

Zdeněk Pospěch má za sebou sezónu snů. Do FC Kodaň přestoupil loni v lednu ze Sparty a rychle se zabydlel v jeho sestavě. S dánským klubem dokázal postoupit v Poháru UEFA ze skupiny a ve 3. kole ho vyřadil Manchester City, nyní získal všude ceněné double.

„Sezóna byla náročná, zápasů bylo hodně. O to více si nyní užijeme oslav,“ pravil spokojený odchovanec Opavy, který se samozřejmě obzvláště těší na Ligu mistrů. „Touhou nás všech je projít do základní skupiny. Je to těžký úkol. I když se podařilo dánský koeficient vylepšit, čekají nás předkola,“ zamyslel se.

Jak si o víkendu vedli reprezentanti z posledního Radova výběru
Brankáři:
Petr Čech - Při prvním inkasovaném gólu chyboval, Chelsea však nakonec vyhrála na hřišti Sunderlandu 3:2.
Jaroslav Drobný - Znovu chytal výborně, přesto dostal na hřišti sestupujícího Karlsruhe čtyři góly... Hertha se v posledním kole sesypala a porážkou 0:4 přišla o Ligu mistrů, bude hrát Evropskou ligu.
Martin Vaniak - Ve vítězném duelu Slavie v Teplicích (1:0) odpočíval.
Obránci:
Zdeněk Grygera - Je zraněný a nehraje, Juventus bez něj vyhrál v Sieně 3:0.
Marek Jankulovski - Hrál do 60. minuty a jeho AC Milán znovu prohrál, tentokrát doma s AS Řím 2:3.
Michal Kadlec - Způsobil penaltu, kterou soupeř sice neproměnil, přesto jeho Leverkusen v ligovém epilogu prohrál v Chotěbuzi 0:3.
Zdeněk Pospěch - Tradičně hrál celý zápas a FC Kodaň si výhrou 1:0 v Esbjergu zajistil titul, kterým završil double.
David Rozehnal - Absolvoval celý zápas a Lazio neinkasovalo, sestupující Regginu doma porazilo 1:0.
Marek Suchý - Kvůli zranění v sestavě Slavie chyběl.
Záložníci:
David Jarolím - Parádním gólem otevřel kapitán skóre a nakonec dovedl Hamburk po výhře 3:2 ve Frankfurtu do Evropské ligy.
Jaroslav Plašil - Po jeho rohovém kopu Pamplona překvapivě vyhrála na hřišti mistrovské Barcelony 1:0, takže její naděje na záchranu ještě žije.
Jan Polák - Belgický titul mu unikl až v dodatečné baráži. V ní jeho Anderlecht nejprve doma remizoval se Standardem Lutych 1:1 a v odvetě prohrál 0:1.
Libor Sionko - V sestavě FC Kodaň se v Esbjergu znovu neobjevil.
Radek Šírl - Poprvé od zranění ve Slovinsku zvládl celý zápas, jeho Petrohrad však prohrál na Dynamu Moskva 0:1.
Útočníci:
Roman Bednář - Až do vyřešení kokainové causy ho West Bromwich Albion suspendoval.
David Lafata - Svoji tutovku za stavu 0:0 neproměnil a Jablonec nakonec prohrál na Spartě 2:3.
Tomáš Necid - Ze základní sestavy vypadl, zahrál si závěrečných dvanáct minut a CSKA Moskva prohrál v Krasnodaru 0:1.

Reklama

Související témata: