Hlavní obsah

Reprezentační nováčci jsou z nominace radostí bez sebe

PRAHA

Velkou radost udělal nový kouč české reprezentace František Straka jedenácti nováčkům, které pozval na přátelské utkání 5. června proti Maltě. V Jablonci svou premiéru v národním týmu mohou zažít například plzeňští fotbalisté Limberský a Kolář nebo čerstvý mistr slávista Jaroslav Černý. „Reprezentace je pro každého fotbalistu velkou poctou. Navíc jsem rád, že pojedeme na sraz společně s Erichem Brabcem," prozradil Černý.

Článek

"Donedávna to byl můj velký sen, kterému jsem ale nikdy moc nevěřil,“ řekl pro klubový web plzeňský obránce David Limberský, který už v lize nastoupil téměř ke stovce zápasů.  „Teď se mi splnil a musím říci, že jsou to báječné pocity. Je to ohromná pocta. Před dvěma dny mi volal trenér Straka. Nejprve jsem si myslel, že si dělá srandu, že volá jen tak, abychom si popovídali. Pak mi ale řekl, že budu v nominaci. Řekl jsem mu, že jsem hrozně moc šťastný,“ dodal Limberský.

„Známe se docela dlouho, neboť mě trénoval chvilku i v Plzni. Byl na zápase v Mladé Boleslavi, kde mi říkal, že jsem se mu líbil, že mi bude chtít dát šanci,“ poznamenal Limberský, jemuž se tím trochu zkřížily plány. „Musím udělat nějaké změny. Máme s přítelkyní zaplacenou dovolenou. Patrně odletí sama a já za ní dorazím později. V  případě reprezentace musí dovolená stranou.“

Obrovská čest pro Koláře

Z čerstvé nominace je potěšený i Limberského spoluhráč na západě Čech Daniel Kolář. „Je to obrovská čest a zároveň obrovská příležitost, za níž jsem hrozně rád. Udělám vše, abych trenéra nezklamal,“ tvrdil. „Stále mám co a kde se zlepšovat a tohle je tím nejlepším hnacím motorem dopředu,“ přiznal exsparťan, jemuž pozvánka do národního týmu s plány nekoliduje. „„Chtěl jsem někam odjet, ale neměl jsem ještě nic definitivního. V tomto případě to však velice rád oželím. Hlavně nad tím teď vůbec nepřemýšlím,“ dodal Kolář.

Velkou radost z nominace má také hvězda norské ligy a bývalý útočník plzeňské Viktorie Martin Fillo. „Je to asi týden, co mi volal trenér Straka a ptal se mě, zda bych měl zájem. Řekl jsem mu že ano, moc velký. Beru to jako takový bonus, mám fakt velkou radost,“ prozradil talentovaný forvard, kterého čeká na severu Evropy ještě jedno ligové kolo.

Duo ze Slavie

Radost z nominace nezakrýval ani další nováček Jaroslav Černý z pražské Slavie. „Jsem samozřejmě velice rád, reprezentace je pro každého fotbalistu velkou poctou. A navíc pojedeme na sraz společně s Erichem Brabcem," řekl pro klubový web záložník staronového českého mistra.

"Pozvánka do reprezentace mě velice potěšila," nechal se slyšet kapitán Slavie Erich Brabec, který už jeden start za národní mužstvo na kontě má. Proti Mexiku se postavil v únoru roku 2000 ve vzdáleném Hong Kongu v dresu českého národního mužstva na trávník na šest minut.

Reklama

Související témata: