Hlavní obsah

Definitivně končím! řekl Kováč fotbalové reprezentaci

Fotbalista Radoslav Kováč se už v dresu české reprezentace neobjeví. Třicetiletý záložník londýnského West Hamu v národním mužstvu odehrál 30 zápasů a vstřelil dvě branky. S novým reprezentačním trenérem Michalem Bílkem byl Kováč dohodnutý, že se soustředí především na klub a nebude do českého výběru pravidelně povoláván. Nyní však už návrat do reprezentace prakticky vyloučil.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Radoslav Kováč

Článek

"S trenérem jsem domluvený, že kdybych hrál někdy dobře a byla nutnost pomoci, pobavíme se o tom. Ale teďka je to prostě definitivní," řekl Kováč deníku Sport.

Roli v jeho rozhodování hrály různé faktory. "I veřejnost chtěla, aby hráli mladí hráči. Já mám teď ve West Hamu náročný program a nikdy jsem nebyl velký lídr nároďáku. Byl jsem v něm dlouho a zažil s ním spoustu krásných věcí. Hrál jsem na mistrovství světa i Evropy, vyhrál s jednadvacítkou. Teď už je mi třicet pryč, a proto jsem se rozhodl skončit," uvedl Kováč.

Bývalý hráč Olomouce a pražské Sparty v létě přestoupil ze Spartaku Moskva do West Hamu a trenér Gianfranco Zola si jeho výkony velmi chválí. "Chtěl bych se soustředit na anglickou ligu a mít klid," poznamenal Kováč.

V reprezentaci chtěl přitom skončit už dříve. "Trenér Hašek mi ale zavolal, tak jsem ještě přijel na závěrečný díl kvalifikace. Chtěl jsem prostě pomoct a vyhovět trenérovi. Potom jsem neodehrál ani minutu a to mě definitivně ujistilo, že tam hrát nechci. A už se opravdu soustředím jen na klub," dodal.

Posledním Kováčovým zápasem za národní tým byla dubnová domácí prohra 1:2 se Slovenskem. Po ní byl kvůli nočnímu večírku spolu s dalšími pěti reprezentanty na čas z národního týmu vyřazen.

Reklama