Hlavní obsah

Lvíčata jdou do boje s outsiderem. Úkol zní jasně: vyhrát a naladit se na Chorvaty

Serravalle/Praha

Po více než devíti měsících se opět vrhnou do slibně rozehrané kvalifikace ME 2021. Po triumfu v Chorvatsku čeká české fotbalisty do 21 let druhá bitva na venkovní půdě a pro večerní partii se San Marinem mají jasný úkol: získat „povinný“ skalp outsidera.

Foto: FAČR

Trenér reprezentace do 21 let Karel Krejčí a Ladislav Krejčí po výhře v Chorvatsku.

Článek

„Zápas tady musíme samozřejmě zvládnout. Ale chceme k tomu přistoupit maximálně odpovědně. I papírově slabší tým umí být nepříjemný, dokud cítí naději na dobrý výsledek," varoval na oficiálním webu FAČR trenér Karel Krejčí.

Lvíčata sice v listopadu nasypala protivníkovi v Chomutově šest gólů. Podcenění v odvetě by se jim však mohlo zle vymstít. Ostatně před dvěma lety zlomila v San Marinu domácí výběr až dvěma trefami po změně stran. „První poločas byl docela boj, soupeř hodně kouskoval hru a zdržoval. Pak jsme se z našeho tlaku po centrech dokázali prosadit," vzpomínal záložník Antonín Vaníček.

Národní mužstvo absolvovalo před odletem povinný test na koronavirus s kompletně negativním výsledkem, jedinou nepříjemností je tak před duelem hraného bez diváků absence zraněného pardubického středopolaře Michala Hlavatého, jehož nahradil liberecký Michal Beran.

Duel se na San Marino Stadium hraje od 20.30 a řídí ho běloruský sudí Kourgheli. V případě vítězství si čeští mladíci upevní první příčku ve skupině, v níž zatím nepoznali přemožitele. Druzí Řekové na ně ztrácejí bod, Skotové tři a favorizovaní Chorvaté pět. Ti však mají stejně jako Řekové zápas k dobru, navíc v pondělí na Střeleckém ostrově v Českých Budějovicích vyzvou ve veledůležitém klání právě českou reprezentaci.

Pravděpodobná sestava ČR: Jedlička – Holík, Zima, L. Krejčí, Sadílek – Janošek, Havelka – Bucha, Šulc, Granečný – O. Šašinka.

Reklama

Související témata: