Hlavní obsah

Po skalpu trpaslíka vyrazí do klíčové bitvy. Kouč spoléhá na týmovost a chemii

Serravalle/Praha

Povinnou výhru nad fotbalovým trpaslíkem má se svými svěřenci v kapse. Fotbalová reprezentace do 21 let hravě zmákla domácí San Marino a trenér Karel Krejčí si odškrtl další položku v kvalifikaci ME 2021, kterou mají čeští mladíci hodně slibně rozehranou.

Foto: Sport.cz

Trenér fotbalové reprezentace do 21 let Karel Krejčí (vlevo) s manažerem Lvíčat Tomášem Zápotočným.

Článek

„Celý zápas jsme dominovali. Soupeř, dokud měl síly, bojoval o každý míč. Dvě branky v prvním poločase nás ale uklidnily a řadu dalších šancí jsme nevyužili," líčil po utkání v Serravalle pro oficiální web FAČR kouč Lvíčat. Outsider celé skupiny je v defenzivě moc neprověřil. Jedinou tutovku bravurně zlikvidoval zkraje druhé půle brankář Trmal. „Podržel nás výborným zákrokem. Postupem času, jak jsme vstřelili třetí gól, už to bylo jednostranné. Řada domácích hráčů dohrávala v křečích," řekl.

Krejčí nasadil do základu debutanty Zimu i Karabce. Mezi tyče vyslal zmiňovaného Trmala a na hrot Drchala, který nazul střelecké kopačky a za důvěru se odvděčil nejlepším možným způsobem. „Nikdo z nových tváří nezklamal. Naopak, konkurence v týmu je čím dál větší. To je jen dobře i pro další zápasy," liboval si.

Jeho svěřenci bez potíží uhájili neporazitelnost, teď už ovšem upínají myšlenky ke klíčové pondělní bitvě. Na Střelecký ostrov dorazí Chorvatsko, které má o dva zápasy méně a dychtí, aby českým mladíkům oplatilo loňskou porážku 1:2, čímž by se vrátilo zpátky do hry o první příčku ve skupině, na níž ztrácí aktuálně osm bodů.

„Máme zkušenosti z listopadu, takže přepnout ze slabšího soupeře na silnějšího nebude problém. Chtěli jsme zápas v San Marinu zvládnout a udělat si pohodu pro závěr srazu. Čeká nás cesta domů přes noc, takže s přípravou na Chorvaty začneme v pátek. Je jasné, že to bude úplně jiný protivník, ale věřím v sílu kolektivu a jsme si jistí, že týmovostí a chemií dokážeme zvládnout i zápas se silným soupeřem," burcuje Krejčí.

Reklama