Hlavní obsah

Šikula z Chelsea Lvíčatům nezatopí. Pro Skoty velká ztráta, pokyvuje Janošek

Edinburgh/Praha

Tuší, že případný skalp domácích Skotů výrazně přiblíží Lvíčata k vysněnému cíli. Dominik Janošek napjatě vyhlíží páteční osmý díl kvalifikace ME, který má punc veliké důležitosti. Stabilní článek záložní řady reprezentační jedenadvacítky očekává v Edinburghu pořádnou fotbalovou bitvu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jan Vodháněl (vlevo) z Bohemians a Dominik Janošek v dresu Mladé Boleslavi.

Článek

Chystáte se znovu na hodně soubojový zápas?

Sledovali jsme je na videu, vystupují spíš z hlubokého bloku, takže to asi bude podobný duel jako doma, kdy je budeme dobývat. Hledali jsme nějaké skulinky, kudy bychom se tam mohli dostat a něco našli. Snad nám to v pátek vyjde.

Domácí postrádají kvůli zranění lídra záložní řady Gilmoura z Chelsea, což je pro ně dost citelné oslabení.

Pro Skoty fakt velká ztráta. Je mu devatenáct a na to, jak je mladej, je výbornej. Není nadarmo v Chelsea...

V nominaci naopak nechybí vytáhlý útočník Hornby, který vám před rokem v Uherském Hradišti zatápěl. Zaměříte se na něj?

Na toho jsme se připravovali. Trenér nám bude ukazovat ještě nějaká videa a taky jeho dvě šance, které měl před rokem při domácím zápase v Hradišti. V hledání si míče ve vápně je vážně nebezpečnej. Musíme si na něj dát pozor.

Skotové na vás z třetího místa ztrácejí čtyři body. Může být pro vás výhoda, že hrají dá se říct o všechno a potřebují nutně zvítězit, aby se udrželi ve hře o postup?

Ano, ale my taky hrajeme o všechno, protože když z tohoto dvojzápasu uděláme šest bodů, může být už hotovo. Skoty chceme v tabulce nechat pod sebou.

Bude to tedy v pátek klíčový duel celé kvalifikační skupiny?

Určitě. Tak trochu se počítá, že v Litvě vyhrajeme. Zápas ve Skotsku může být opravdu klíč k postupu na EURO. Nevýhoda pro soupeře je, že se nehraje s diváky, budeme toho chtít využít.

Do Litvy vyrazíte v roli favorita, včera však outsider z Andorry senzačně remizoval s Anglií 3:3. Je pro vás výsledek varováním?

Určitě. Viděli jsme se na letišti s klukama na výsledek a divili se. Do těchto zápasů musíme jít prostě stoprocentně koncentrovaní. Když budeme bodovat ve Skotsku, věřím, že si to v Litvě pak nenecháme ujít.

Čekají vás dva zápasy na venkovních hřištích, sedí vám víc? Doma jste zdolali jen Litvu a San Marino, naopak triumfovali na půdě silného Chorvatska...

Nemyslím si, že by nám to venku víc vyhovovalo. Při domácích utkáních jsme měli i trochu smůlu. Nevím, jestli jsme byli malinko nervózní, když na tribunách byli tehdy ještě diváci. Snažíme se ale hrát furt stejně.

Jak dopadne zápas české fotbalové jedenadvacítky v kvalifikaci ME proti domácímu Skotsku?
Vyhrají Češi
63,6 %
Utkání skončí remízou
23,8 %
Zvítězí Skotové
12,6 %
Celkem hlasovalo 667 čtenářů.

Reklama

Související témata: