Hlavní obsah

Sauna na střeše, prvotřídní trávník. Češi před EURO rozbijí stan v Jižním Tyrolsku

Praha

Nikoli tradiční Rakousko, ale region Gitschberg Jochtal na severu Itálie se stane základnou české fotbalové reprezentace před mistrovstvím Evropy v příštím roce. V malebném místě v Jižním Tyrolsku Vallesu budou mít k dispozici veškerý komfort a perfektně připravená hřiště.

Foto: Tomáš Nohejl

Hřiště ve Vallesu v Jižním Tyrolsku, na kterém budou trénovat čeští fotbalisté před ME.

Článek
Fotogalerie

Smlouva s regionem byla uzavřena pro letošní rok, EURO však bylo kvůli pandemii koronaviru o rok odloženo. Původní kontrakt se tak automaticky prodloužil o 12 měsíců. „Objeli jsme spoustu míst, nakonec jsme se rozhodli pro Ski & holiday area Gitschberg Jochtal. Budeme tam mít ideální podmínky i potřebný klid," lebedí si manažer národního celku Libor Sionko.

Sportovní areál nabízí přírodní fotbalové hřiště s licencí FIFA/UEFA (68x105 metrů) a menší tréninkové hřiště (40x60 metrů). Na trávníku pracuje specialista z Ingolstadtu. Až do jara, než Češi dorazí, na ploše nebude trénovat ani místní tým. V těsné blízkosti stojí tenisová hala (s plochou 40 x 40 metrů), která může být využita jako tělocvična. Reprezentanti budou ubytováni v hotelu Silena, čtyřhvězdičkové Superior třídy.

Leží jen sto metrů od hřišť, bude plně rezervován pouze pro české mužstvo. To se může těšit na luxusní zázemí pro regeneraci, například saunu na střeše hotelu.

„Pro nás je to velká příležitost nabídnout dvě kvalitní fotbalová hřiště s přírodní trávou přímo vedle stanice lanovky, a tak ukázat a představit náš region na českém trhu. Měli jsme tu už několik týmů z italské Serie A nebo druhé a třetí německé bundesligy, pravidelně k nám jezdí třeba z Ingolstadtu. Všichni byli se zdejším prostředím v Gitschberg Jochtal velmi spokojeni," podotýká Stefan Gruber, prezident turistické asociace regionu Gitschberg Jochtal/Rio Pusteria.

Už v zimě by měla areál využívat česká lyžařka a snowboardistka, dvojnásobná olympijská vítězka Ester Ledecká. „To je spíše shoda šťastných okolností, že se nám podařilo současně domluvit i se skutečnou lyžařskou hvězdou, aby podpořila náš region Gitschberg Jochtal. Bude k nám jezdit za přípravou, uvažujeme, že přímo pro ni postavíme sjezdovku na super G, kterou ještě nemáme. Jsme pyšní na to, že můžeme zahájit letošní zimní sezonu spoluprací s tak významnými partnery, jako jsou český fotbalový tým a Ester Ledecká," uvádí Gruber.

Reklama