Hlavní obsah

Vyrovnání by asi zasloužené nebylo, cítí Šilhavý. Velký dík patří gólmanovi

Lipsko/Praha

Informací nasbíral dost, v následujících zápasech s Izraelem a Slovenskem v Plzni ještě může být v sázce postup do první divize Ligy národů. Trenér Jaroslav Šilhavý pojal přípravný duel v Lipsku jako test širšího kádru. Proto žádný div, že fotbalová reprezentace Německu 0:1 podlehla. „Hlavně v prvním poločase jsme nestíhali, druhý už byl přece jen lepší,“ hodnotí kouč národního týmu.

Foto: Annegret Hilse, Reuters

Trenér Jaroslav Šilhavý během utkání v Německu.

Článek
Fotogalerie

Rozhodli jsme se s Němci hrát rovnocennou partii, a ta odvaha někdy byla proti nám, říká Jakub Brabec

Dodatečně povolaný záložník se hned na prvním srazu dočkal reprezentačního debutu.

„Moje první minuty, takže speciální. Jsem obrovsky rád, že jsem na hřišti mohl být. Škoda, že jsme si nevytvořili víc v první půli. Takže smíšené pocity," vylíčil Václav Černý pro ČT sport.

„Měli jsme i dobré pasáže, kdy nám vyšel presink. Ale Němci jsou kvalitní, takže se z toho někdy dostali. Nějaké šance jsme měli, škoda, že tam nějaká nepadla a neodjíždíme aspoň s remízou," dodává Černý.

Trenér si uvědomuje, že změn bylo až příliš, neokoukané tváře hodil přímo do vody.

„Program je náročný, kolem nás všichni odpadávají. Nemůžeme odehrát tři zápasy v jedné sestavě, potřebovali jsme všechny povolané vidět v akci," vysvětluje Jaroslav Šilhavý.

Narazili na velmi silný tým

„Chvilku nám trvalo, než jsme se sžili s hřištěm i rozestavením Němců. Chtěli jsme hrát jeden na jednoho po celém hřišti, mohli jsme lépe zachytávat pohyb hráčů. Ale neodehráli jsme špatný zápas, chyběl nám trochu větší klid na míči," hodnotí záložník Antonín Barák.

„Narazili jsme na velmi silný tým. Němci hráli v tempu, s chutí, dostávali se do šancí. Nesehraností jsme v první půli dělali spoustu chyb a nabízeli jim šance. Nezachytávali jsme jejich rychlost a tah na branku. Velký dík patří Jirkovi Pavlenkovi, který zvládl několik šancí soupeře," poukazuje trenér Šilhavý.

„Když jsme v druhém poločase prostřídali, vypadala hra trochu jinak a začala se vyrovnávat. Ke konci jsme měli nějaké možnosti, druhý poločas byl o něčem jiném. Asi by nebylo zasloužené, kdybychom dali gól a vyrovnali, ale šance jsme nějaké měli," uznává kouč.

Reklama

Související témata: