Hlavní obsah

Kustod fotbalové reprezentace John prý ukradl bagr

PRAHA

Kustod české fotbalové reprezentace Jaroslav John byl podle informací TV Nova obviněn policií z krádeže malého bagru v hodnotě asi půl miliónu korun. Bagr měl ukrást v areálu Strahova ještě s jedním mužem. Měli si pro něj za bílého dne přijet s nákladním autem, otevřít si vrata a odvézt ho i s lešením ke svému známému, kde ho schovali do stodoly s tím, že si ho na jaře vyzvednou. Když ho policie vypátrala, John tvrdil, že si ho vypůjčili, aby vykopali kanalizaci.

Foto: ČTK

Bagr měl kustod John s komplicem ukrást na Strahově.

Článek

Podle TV Nova, která Johna oslovila, fotbalový kustod nejprve souhlasil s tím, aby za ním štáb přijel, že jim vše vysvětlí. Údajně si ho chtěli půjčit na zemní práce. Na druhý telefonát reagoval zcela opačně, že o ničem neví.

Údajně se mělo jednat o domluvené zapůjčení stroje. Když si pro něj John s druhým mužem přijeli, dělníci na místě nebyli, přesto bagr naložili a odjeli. Někdo je ale udal policii, která případ začala vyšetřovat. Podle Johnovy zprostředkované verze se celá situace vysvětlí v průběhu několika dní.

Na sekretariátu Fotbalové asociace ČR nejprve reagovali pobaveně s tím, že se jedná o špatný vtip nebo skrytou kameru. Uvěřili až poté, co policie kontaktovala právníky, zastupující FAČR. „FAČR prohlašuje, že má k dispozici pouze dopis policie, která žádá o poskytnutí informací, týkajících se pracovního vztahu Jaroslava Johna. Z tohoto dopisu však nevyplývá, že by byl někdo z osob spojených s FAČR obviněn. Jaroslav John vyložil událost svému zaměstnavateli. Asociace ctí presumpci neviny a předpokládá, že se případ uspokojivě vysvětlí,“ píše se v prohlášení FAČR, které má Sport.cz k dispozici.

Jaroslav John po zvážení situace a jejího možného dopadu zaslal generálnímu sekretáři Rudolfu Řepkovi zprávu, ve která žádá o přerušení svého kontraktu v realizačním týmu reprezentace ČR. „Velice se omlouvám a lituji toho, že záležitost vrhá špatný stín na celou Fotbalovou asociaci,“ píše Jaroslav John a pokračuje: „S okamžitou platností Vás žádám o uvolnění z funkce kustoda reprezentačního A mužstva, a to až do vyjasnění mého případu, který vyšetřuje Policie ČR.“

Nova oslovila reprezentanta Davida Lafatu, který nechtěl zprávě uvěřit. Asistent trenéra František Komňacký také nevěřil a s úsměvem reagoval... „John by při svojí malé postavě na bagr ani nevylezl.“ Kustod John má v reprezentaci vzhledem ke svojí pracovitosti a smyslu pro humor dobrou pozici a hráči je oblíbený.

Reklama

Související témata: