Hlavní obsah

V Itálii chtějí po Eriksenově kolapsu zavést kurzy první pomoci pro fotbalisty

Italský fotbalový svaz chce pro hráče tří nejvyšších soutěží zavést povinné kurzy první pomoci. Po kolapsu dánského záložníka Christiana Eriksena z Interu Milán na mistrovství Evropy to prohlásil šéf svazu Gabriele Gravina.

Foto: Twitter @Klutch_Fifa

Christian Eriksen byl převezen do nemocnice

Článek

"Co se stalo, nás všechny šokovalo. Chci vyzdvihnout především Kjaerovo jednání, které možná rozhodlo o tom, jestli Eriksena ještě uvidíme na trávníku," citovala Gravinu agentura DPA.

Devětadvacetiletý Eriksen zkolaboval v 43. minutě sobotního utkání s Finskem a jako první mu na trávníku pomohl spoluhráč Simon Kjaer, který ho uvedl do stabilizované polohy a zkontroloval, jestli nemá zapadlý jazyk.

"Proto jsme rozhodli, že všichni profesionální fotbalisté v Itálii musí dostat odpovídající průpravu," uvedl Gravina. Italskou reprezentaci kurz první pomoci čeká ve Florencii v nejbližších dnech.

Eriksenovi záchranáři přímo na trávníku poskytli masáž srdce a následně byl už při vědomí převezen do nemocnice v Kodani, kde ho čekají další vyšetření. Dánové zápas s Finskem dohráli a prohráli 0:1.

Reklama