Hlavní obsah

Chystal se na zápas jako fanoušek, teď může slávista prohnat český tým osobně

Plzeň

Kvalifikační zápasy s Kazachstánem a Francií proseděl na lavičce náhradníků. Nyní by však mohl svůj první reprezentační sraz korunovat vytouženým debutem. Trenér fotbalistů Ukrajiny dal před přípravným duelem v Plzni volno hned sedmi hráčům a tři nové naopak dodatečně povolal. Slávistický obránce Taras Kačaraba by tak mohl dostat šanci rovnou v základní sestavě. V Edenu a poté v Jablonci v minulosti působil další ukrajinský obránce Eduard Sobol.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Samy Mmaee z Ferencvárose a Taras Kačaraba ze Slavie Praha.

Článek

Stoper sešívaných Taras Kačaraba se v šestadvaceti letech dočkal první pozvánky do A-týmu ukrajinské reprezentace. Nominaci samozřejmě prožíval.

„Jsem hodně šťastný, protože každý ukrajinský hráč chce alespoň jednou hrát za reprezentaci nebo alespoň prožít tréninky s ní. V každé reprezentaci jsou nejlepší hráči, ohromně si toho vážím," líčil v rozhovoru pro klubový web Slavie.

Trenér Jaroslav Šilhavý se díky zápasu s Ukrajinou vrací do míst svého dětstvíVideo: Sport.cz, FAČR

Osud mu nachystal pozoruhodnou šanci. Mezistátní debut si může připsat právě proti reprezentaci země, v níž působí. V únoru 2018 přišel ze Šachtaru Doněck hostovat do Liberce, letos v lednu se posunul do mistrovské Slavie.

V mládežnických kategoriích za Ukrajinu nasbíral celkově 42 startů, na debut v áčku ovšem Taras Kačaraba dychtivě čeká.

„Před měsícem jsem ještě na zápas v Plzni chtěl jít jako fanoušek. V Česku už hraji dlouho, zápas mezi Ukrajinou a jím by pro mě byl hodně zajímavé srovnání. Teď jsem nominovaný, takže pro mě bude utkání hezké a budu ho hodně prožívat," usmívá se.

Do Plzně ve středu přijedou Hujerovi. Proti Ukrajině bude chytat Jindřich StaněkVideo: Sport.cz, FAČR

Oba týmy došly na nedávném EURO do čtvrtfinále. A večer shodně nastoupí s řadou změn v sestavě.

„Pustili jsme některé hráče, protože na nich byla vidět velká únava. Dal jsem jim možnost odpočinout si, pobýt s rodinami. Nemělo cenu je dál trápit. Přesto chceme vyhrát. Vítězství je velmi důležité, protože jsme teď několikrát jen remizovali. V říjnu nás čeká stěžejní zápas ve Finsku a je důležité se na něj psychicky naladit vítězstvím," avizuje trenér Oleksandr Petrakov.

Reklama

Související témata: