Hlavní obsah

Čeští fotbalisté byli lepší, uznal irský tisk

Dublin

Irský tisk uznal, že čeští fotbalisté byli ve středečním přípravném utkání v Dublinu lepší než domácí tým, ale ocenil, jak mužstvo trenéra Giovanniho Trapattoniho zabojovalo alespoň o bod. Zároveň pochválil výkon náhradníků Simona Coxe, Jamese McCleana a dalších, kteří si prý řekli o to, aby o nich italský kouč uvažoval do základní sestavy.

Foto: Peter Morrison, ČTK/AP

Tomáš Sivok zastavuje Simona Coxe.

Článek

"Irové byli po většinu zápasu horším týmem, ale jak už je pod Trapattonim zvykem, dokázali uhrát příznivý výsledek," napsal deník Echo. "Ani pozdní vyrovnání nezamaskovalo obavy. Trapattoniho silný tým byl lehce přehráván, teprve až když do hry zasáhli náhradníci, začaly být síly vyrovnané. Irové musí na mistrovství Evropy předvést víc, pokud chtějí pomýšlet na úspěch," uvedl deník Irish Times.

Podobného názoru byl také Daily Mail. "Po většinu zápasu se Irové dívali, jak Češi tancují s míčem. Ale Trapattoniho Irsko hrálo to, co hraje Trapattoniho Irsko. Hráči bojovali, dřeli a vždy alespoň špičkou kopačky zachraňovali nebezpečné situace, čímž udržovali Čechy v bezpečné vzdálenosti," stojí v referátu k utkání. "Hosté dominovali na míči a Irové museli ze sebe dostat to nejlepší, aby narušili jejich hru a neuvolňovali prostor," souhlasil Examiner.

Hru zvedli až náhradníci

Trapattonimu média vyčetla především to, že nedal větší prostor náhradníkům a že jím zvolená základní sestava, se kterou počítá také pro mistrovství Evropy, nedokázala českému týmu konkurovat. "Trapattoni má důvod k zamyšlení. Hra se změnila, až když do hry přišli náhradníci. Teď je ještě třeba, aby Trapattoni změnil názor na sestavu," napsal Daily Mail. "Trapattoni může trvat na tom, že sestavu na Euro má prakticky uzavřenou, ale náhradníci dělali vše pro to, aby zůstala pootevřená," dodal.

Český gól Milana Baroše padá podle irských médií na vrub pravému obránci Johnovi O'Sheaovi. "Celá obrana naprosto zaspala, především O'Shea, který nebyl vůbec ve svém prostoru a nepochopitelně se vytáhl na Rezka, který jednoduše poslal míč na Baroše. Pro bývalého útočníka Liverpoolu už nebyl problém překonat bezmocného Givena," kritizoval obranu list Irish Times.

"Barošův gól byl pro irskou obranu typický. Irští obránci se hnali po míči jako kobylky a odkryli velký prostor. Jen O'Shea ví, proč byl Baroš volný," dodal Daily Mail.

Reklama