Hlavní obsah

Jankulovski: AC Milán je můj dětský sen, víc už nejde

CELJE

Sen Marka Jankulovského se podle všeho stane skutečností. Vedení Udine jedná s AC Milán a přestup zkušeného zadáka je podle všeho na spadnutí. "Z jednání jsem vyšel s velmi pozitivními pocity. Společnou řeč jsme našli bez zádrhelů," říká v rozhovoru pro Právo Jankulovski.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Marek Jankulovski patří k oporám reprezentace i italského Udine.

Článek

V minulých dnech italská média přinesla informace, že váš přestup z Udine do AC Milán je takřka hotovou věcí. Jaká je skutečnost? Jednání mezi Udine a AC Milán proběhla. Ještě není nic definitivního, ale vypadá to velmi dobře. Kluby našly společnou řeč. Věřím, že v létě by se přesun mohl podařit. Na velký přestup pořád čekám a věřím, že se mi teď splní.

Takže tentokrát nejde o žádnou fámu jako v minulosti, kdy byl opakovaně považován za zrealizovaný váš přestup do Juventusu, ale nikdy se neuskutečnil? Určitě je to na dobré cestě. Hodně se toho psalo už v minulosti, ale nyní se to přibližuje pravdě, nejsou to jen spekulace. Jednání probíhala a myslím, že všechno dobře dopadne.

Vy sám jste s vedením AC Milán také hovořil? Ano a z jednání jsem vyšel s velmi pozitivními pocity. Tady problém určitě není. Pro mě je pořád sen dostat se do velkého mužstva. Společnou řeč jsme našli bez zádrhelů. Sešli jsme se dvakrát. Zatím jsme se však nebavili o mé úloze v mužstvu.

Co by pro vás představoval přestup do AC Milán? Je to obrovská výzva. Hodně se spekulovalo o zájmu Juventusu, ale to bylo aktuální v létě. Lákalo mě, že bych byl v týmu s Pavlem Nedvědem. Ale když mě tehdy nekoupili, jejich zájem ochladl... Když se přestup povede, budu nadšený. Pro mě je to nejslavnější klub, jaký existuje. Dokázal jsem si, že na to mám. Ale oficiálně ještě nic není hotové, smlouvu podepsanou nemám a jsem stále hráčem Udine.

Je AC Milán maximem, kterého může fotbalista dosáhnout? Z mého pohledu ano. Byl to můj vysněný klub už od dětství. Společně s Juventusem. Více už nejde. Samozřejmě jsou i další kluby v Evropě, kam by člověk mohl jít. Ale já jsem nechtěl opustit Itálii. Je pro mě poctou, že se o moje služby přetahovaly právě tyto kluby.

Zájem o vaše služby měl údajně ještě Inter Milán... To je pravda. Nešlo o fámu. Chtěli mě koupit hned v lednu, ale kluby se nedomluvily. Každopádně zájem Interu byl skutečně vážný.

Prakticky celý podzim italská média řešila váš přestup. Budete teď pod menším tlakem? Někdy to bylo hrozné. Jednou jsem přestupoval tam, podruhé jinam. Rozhodně se teď cítím v pohodě. Ale ta je vlastně v celém Udine, protože se nám daří.

Poslední dvě utkání jste vyhráli, ale předtím jste ve třech duelech nebodovali. V lednu jsme měli krizi. Nejsme velkoklub, a tak si myslím, že to je normální. V kabině navíc zavládla až příliš velká pohoda. Neřekl bych, že jsme zápasy vypustili nebo odflákli, ale porážky přišly vhod. Nabudili jsme se a zase se vrátili zpět k naší hře.

Přehodnotilo vedení plány, které mělo před sezónou? Ambice jsou větší. Vedení na nás už tlačí. Zpočátku čekali, jak se to vyvrbí. Teď cítí šanci a dávají nám najevo, že by nebylo špatné vybojovat třetí místo a účast v předkole Ligy mistrů. Přitom do toho postupuje i čtvrtý tým. Pro Udine by to byl historický úspěch.

Právě v utkání s AC Milán jste si vstřelil vlastní branku. Vyčetl vám to někdo? Moc mě to mrzelo. Někteří se tomu smáli, protože v těch dnech se mluvilo o přestupu. Přitom kdyby se to stalo proti někomu jinému, nikdo by se nad tím nepozastavil.

Nebude vám někdo vyčítat, že nedáváte vše ve prospěch Udine a myslíte na AC Milán? Je pravda, že když se nedaří mužstvu, dávají to najevo mně, že údajně přemýšlím o přestupu. Ale na jaře chci odvést maximum pro Udine a potvrdit oprávněnost zájmu ze strany AC.

Reklama

Související témata: