Hlavní obsah

Legionář Darida se na podzim už potřetí zranil, na zápas s Kanadou nepřijede ani nemocný Rosický

Praha
Aktualizováno

První komplikace před posledním zápasem roku musí řešit kouč české fotbalové reprezentace Josef Pešice. Pro páteční olomoucké přátelské utkání s Kanadou nemůže počítat s legionářem z bundesligového Freiburgu Vladimírem Daridou, který se pro zranění omluvil. Jen u absence Daridy ale nezůstane, protože i kapitán reprezentace Tomáš Rosický je nemocný. V nedělním šlágru na Old Trafford mezi Manchesterem United a Arsenalem nenastoupil a do Prahy nepřijede. Místo nich trenér Josef Pešice povolal libereckého Josefa Šurala a plzeňského Tomáše Hořavu.

Foto: Pavel Dosadil, Sport.cz

Záložník Freiburgu Vladimír Darida má smůlu, zase se zranil.

Článek

Až v úterý v poledne zjistí dočasný reprezentační kouč Pešice, kdo na poslední zápas letošního roku přijel a kdo se pro zranění či nemoc na zápas s Kanadou omluvil. Darida poslal z Freiburgu omluvu jako první, protože si ve čtvrtečním duelu Evropské ligy proti Estorilu poranil mezižeberní sval.

„Udělal jsem nějaký prudký pohyb, zřejmě mám ten sval natržený. Dnes jdu na podrobné vyšetření a dozvím se přesnou diagnózu. Každopádně na nároďák nemůžu, což mě mrzí," svěřil se Darida na webu svého agenta Ondreje Chovance.

Daridu na podzim po přestupu z Plzně do Freiburgu pronásleduje jedno zranění za druhým. Nejprve si v kvalifikačním duelu v Itálii poranil kotník, poté laboroval se svalovým zraněním, nyní má problémy s mezižeberním svalem.

„Poslední dobou nemám moc štěstí," postěžoval si.

S nemocným kapitánem Tomášem Rosickým nemůže pro páteční olomoucký duel trenér Pešice rovněž počítat. "Vím o tom, v neděli proti Manchesteru nehrál, protože je nemocný. Povolal jsem proto plzeňského Tomáše Hořavu a libereckého Josefa Šurala," potvrdil kouč, jehož mise u národního týmu v pátek vyprší.

Původně chtěl pozvat Hušbauera ze Sparty, který se ovšem v nedělním střetnutí v Olomouci rovněž zranil. "Nepříjemná situace, ve středové řadě se to komplikuje. Proto jsem poprvé do národního týmu povolal Šurala, který se může objevit na pravé straně zálohy," vysvětloval změny trenér Pešice.

Česká fotbalová reprezentace se k poslednímu zápasu letošního roku sejde v úterý v Praze, kde se bude připravovat i ve středu. Ve čtvrtek se přesune do Olomouce, kde v pátek od 17 hodin hraje přátelské střetnutí s Kanadou.

Reklama

Související témata: