Hlavní obsah

Snad si v Anglii všimli, že jsem se před Manchesterem United trefil, doufá Vydra

Praha

Už se zdálo, že zůstane autorem vítězného gólu. Jenže fotbalisté Norska nakonec v Edenu vyrovnali na 2:2, takže reprezentační útočník Matěj Vydra o kus slávy přišel. Doufá však, že mu vstřelená branka pomůže u jeho anglického zaměstnavatele. „O víkendu mě čeká Manchester United, tak snad gól zaznamenal i můj klubový trenér,“ usmíval se útočník West Bromwiche.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Český útočník Matěj Vydra (vpravo) a Omar Elabdellaoui z Norska během přátelského utkání.

Článek
Fotogalerie

Proč jste nadějně rozehraný duel s Norskem nedotáhli k výhře?

Moc jsme po tom toužili, jenže ve druhém poločase nás Norové prostě přehrávali. Poté, co odešel Tomáš Rosický, se nám nedařilo. Nechci to svádět na to, že už Tomáš nebyl na hřišti, ale bylo prostě cítit, že tam není. Hráli jsme jiný fotbal než s ním v první půli.

Natěšení fanoušci, premiéra nového kouče Vrby... Do středečního scénáře zapadala jen výhra.

Jasně, chtěli jsme vyhrát a remíza nás nemůže uspokojit. Přišel plný barák, za což fanouškům děkujeme, i kvůli nim jsme chtěli začít pod trenérem Vrbou výhrou.

Dlouho se zdálo, že váš gól bude vítězný.

Po rohu míč prodloužil Tomáš Hübschman, Marek Suchý mi ho sklepl a já stál před brankou a doklepl to. Šťastný gól, ale počítá se. Jsem vděčný za každou trefu, navíc mě o víkendu čeká Manchester United, tak snad ji zaznamenal i můj klubový trenér. (smích)

Jednu velkou šanci jste však již předtím zahodil.

Měl jsem balon tlačit k zemi, pak by byl brankář bez šance. Jenže trefil jsem to moc nahoru, což je chyba útočníka.

Co vám k výhře nejvíc chybělo?

Nedařila se nám mezihra, přesto jsme měli brejky. Bohužel zůstaly nedokončené. Kdybychom dali na 3:1, bylo po zápase. Takhle soupeř pořád cítil šanci. Mně pak docházely síly a přiznám, že jsem se nestíhal vracet. Norové pak útočili po mé straně a dostávali se do šancí.

Reklama

Související témata: