Hlavní obsah

Vrba s nominací na Lotyše ještě čeká. Třeba slávistický kanonýr Škoda ho bude muset přesvědčit

Praha
Aktualizováno

Prostoru si reprezentační kouč Pavel Vrba ponechal dost a dost. Pro další díl kvalifikace o EURO 2016, v němž se jeho tým střetne 28. března v pražském Edenu s Lotyšskem, totiž zatím nominoval jen devatenáct hráčů. „Jména čtyř dalších oznámím dodatečně. Tři hráče do pole ve čtvrtek a jednoho gólmana po Lotyšsku,“ netajil trenér, že si chce počkat na středeční ligový duel Plzně se Slavií a teprve po něm rozhodne. Třeba i o tom, zda mezi dodatečně povolanými bude slavistický střelec Škoda...

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Slávistickému snajprovi Milanu Škodovi (vpravo) to na jaře pálí, do čtvrtka si ale musí počkat, zda ho kouč reprezentace Vrba do národního týmu povolá.

Článek

Útočníka má reprezentační kouč na duel s Lotyši v kádru zatím jen jednoho jediného. Pochopitelně Lafatu. Mladého legionáře Vydru totiž Vrba ponechal jedenadvacítce, mezi Milanem Škodou ze Slavie a Tomášem Necidem z nizozemského Zwolle se tudíž bude rozhodovat.

Dilema pro trenéra: Škoda nebo Necid?

„Škoda je momentálně nejlepším ligovým střelcem a výrazně se prosazuje, Necid byl zraněný, ale teď už zase začal pravidelně hrát," prozradil Vrba dilema, které řeší a na jehož rozseknutí potřebuje čas.

„Pochopitelně že jsme uvažovali i o Vydrovi a Václavu Kadlecovi, jenž si po návratu na Letnou vybudoval během krátké doby ve Spartě silnou pozici a stal se pro ni přínosem. Pokud by se měli objevit v základní sestavě áčka, samozřejmě bych je nominoval, ale momentálně dostanou větší prostor v jedenadvacítce," vysvětloval kouč národního týmu.

„Dost možná, že je ale dodatečně povoláme pro přípravný zápas na Slovensku, který hrajeme tři dny po kvalifikaci s Lotyšskem," naznačil Vrba, že pro přátelský duel v Žilině chystá ve svém kádru další rošády.

Gebre Selassie se vrací

K nim už víceméně došlo před Lotyšskem... Samozřejmě vynuceným, neboť z kádru, jenž na podzim tak úspěšně kráčel kvalifikací o EURO 2016, vypadly zraněné opory. Z obranné řady Sivok a poté i Kadeřábek.

„Oba patřili ke klíčovým hráčům. Kadeřábek svými ofenzivními schopnostmi, Sivok jistotou, kterou do zadních řad vnesl. O zásah nejen do defenzivy, ale i složení mužstva tudíž jde, ale věřím, že jsme schopni oba hráče nahradit," míní trenér, který po delší době opět povolal Gebre Selassiho hrajícího v Brémách.

„Na posledním evropském šampionátu v Polsku patřil Theo svým tahem na bránu a podporou ofenzivy k našim nejlepším hráčů. Na podzim laboroval se zraněním, ale teď už zase pravidelně nastupuje a má v Brémách silnou pozici," poznamenal Vrba, který i tak ještě jednoho hráče pro defenzivu povolá.

„Pravého beka, pravého záložníka a k nim útočníka. Na Slovensko pak s námi namísto Čecha, který se po kvalifikaci s Lotyšskem vrátí zpátky do Anglie,poletí  jeden z brankářů jedenadvacítky," naznačoval reprezentační kouč, jaké tahy na nominační šachovnici chystá.

Reprezentace se sejde v pondělí 23. března v Praze, kvalifikaci s Lotyšskem sehraje v sobotu 28. března od 18:00 v pražském Edenu. Příprava v Žilině proti Slovensku je pak na programu v úterý 31. března ve 20:30.

Nominace na zápas kvalifikace ME s Lotyšskem (28. března v Praze) a na přípravu na Slovensku (31. března v Žilině):
Jméno a příjmeníKlubStartyBranky
Brankáři
Petr ČechChelsea1120
Tomáš VaclíkBasilej20
Obránci
Theodor Gebre SelassieBrémy281
Václav ProcházkaPlzeň80
Mario HolekSparta70
Marek SuchýBasilej190
David LimberskýPlzeň300
Adam HloušekStuttgart60
Michal KadlecFenerbahce588
Záložníci
Bořek DočkalSparta145
Jaroslav PlašilBordeaux916
Tomáš RosickýArsenal9822
Lukáš VáchaSparta60
Vladimír DaridaFreiburg220
Daniel KolářPlzeň222
Václav PilařPlzeň194
Ladislav KrejčíSparta112
Martin PospíšilJablonec10
Útočník
David LafataSparta348

Reklama

Související témata: