Hlavní obsah

Vrba se vrátil do známých míst. V Žilině jsem prožil úžasné roky, vzpomínal kouč

Jiří Tomaškovič (Žilina)Sport.czPrávo

Tři dny po nepovedené kvalifikaci proti Lotyšsku nastoupí čeští fotbalisté k přípravnému zápasu proti Slovensku. A protože se bude hrát v Žilině, získal už tak prestižní duel další náboj. Přinejmenším pro reprezentačního kouče Pavla Vrbu, který v Žilině přes dva roky působil. Na předzápasovou tiskovou konferenci dorazil trenér národního mužstva o něco dříve. „Jdu dřív, protože to tady znám,“ oznamoval Vrba překvapeným novinářům.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér české fotbalové reprezentace Pavel Vrba.

Článek

Utkání proti Slovensku má pro něj zvláštní význam. „Pro mě je to hodně prestižní, obzvláště tady v Žilině. Prožil jsem tady úžasných dva a čtvrt roku a moc rád na to vzpomínám," svěřil se Vrba.

A hned popsal, co se na stadiónu lídra slovenské ligy změnilo. „Tuším, že se tady dostavěly některé tribuny. Za mého působení byly některé věci nedodělané. Ale jinak mi to tady připadá všechno stejné," řekl český lodivod.

Ačkoliv v Žilině už skoro sedm let nepůsobí, často sem při návratech domů zajíždí. „Občas sem zajedu, když jedu na Oravu. Je to po cestě," vtipkoval Vrba. „Byl jsem se podívat například na utkání Ligy mistrů se Spartakem Moskva," přiblížil přerovský rodák.

Vrba působil na Slovensku od roku 2004, kdy trénoval Púchov. V letech 2006 a 2007 působil jako asistent trenéra u slovenské reprezentace. Od roku 2006 vedl tým MŠK Žilina, který v sezóně 2006/2007 dovedl k ligovému titulu. V dalším roce okusil i předkolo Ligy mistrů, kde ale Žilina vypadla se Slavií Praha. Slovenský reprezentační kouč Ján Kozák i proto naznačoval, že úspěchy trenéra Vrby mají přímou souvislost s jeho působením na Slovensku.

„Vypracoval se tady na reprezentačního trenéra," připomněl Kozák. „Jsem rád, že spousta hráčů, které jsem tady trénoval, nyní dělá panu Kozákovi radost v národním mužstvu," kontroval Vrba.

Jak dopadne přípravný duel mezi Slovenskem a Českem?
Vyhrají Slováci
39 %
Utkání skončí remízou
21 %
Zvítězí Češi
40 %
Celkem hlasovalo 5038 čtenářů.

Reklama

Související témata: