Hlavní obsah

Čechy před MS prověří exotické týmy

NYMBURK

Česká fotbalová reprezentace sehraje těsně před startem mistrovství světa čtyři přípravné zápasy. Dva z nich během horského soustředění v alpském Seefeldu, třetí v Jablonci a loučit se bude s českými fanoušky 3. června na Letné. Soupeři jsou v jednání, ale nejpravděpodobnějšími týmy jsou Saudská Arábie, Paraguay, Kostarika a na závěr Trinidad a Tobago.

Článek

Vyplývá to ze slov manažera reprezentace Vlastimila Košťála pronesených během dnešního setkání s novináři v Nymburku. Podle Košťála je neblíže dohoda se Saudskou Arábií, s níž se má hrát 26. května, nejspíše v Innsbrucku.

Místo utkání bude záležet na tom, kde se dojedná další zápas, který se má hrát o den později. "V úvahu přichází vedle Innsbrucku také Garmisch-Partenkirchen," vysvětlil Košťál, podle něhož je nejpravděpodobnějším dalším soupeřem Paraguay.

Rozlučka na Letné

I pro domácí zápasy počítá svazové vedení s týmy mimo Evropu. Předposlední duel by se měl uskutečnit po návratu ze Seefeldu, kde národní tým bude pobývat od 20. do 29. května. Hrát se bude 31. května v Jablonci v rámci slavnostního otevření rekonstruovaného stadionu Na Střelnici.

"Nejprve to vypadalo na Korejskou republiku, ale ta už nechce cestovat z Německa, a tak nejpravděpodobnější variantou je Kostarika," řekl Košťál. Loučení zřejmě obstará 3. června pražský zápas na Letné proti mužstvu Trinidadu a Tobaga. Ale ani v tomto případě není soupeř definitivní. "V každém utkání máme dvě až tři náhradní varianty," poodhalil zákulisní jednání generální sekretář svazu Petr Fousek.

Během jarní sezóny může Brücknerův celek sehrát jediný zápas v termínu 1. března. Češi mají už delší čas domluven zápas v Turecku, kde se budou hrát dokonce utkání dvě - pod hlavičkou A a B týmu. Jasno zatím není, zda se bude hrát ve stejný den, nebo zda béčka nastoupí o den dříve, v den příletu.

Ptačí chřipka může zhatit cestu do Izmiru

"Možné je několik variant: že se bude hrát zvlášť, nebo že se bude hrát ve dvou dnech. Navíc se tam bude hrát ještě duel jednadvacítek," připomněl Fousek, podle něhož je jisté, že dva ze tří zápasů se budou hrát v Izmiru a jeden v Manise.

Podle Košťála může však cestu do Turecka zhatit případné další rozšíření ptačí chřipky. "Celou situaci ještě monitorujeme, dokonce jsme nabídli turecké straně i možnost, že by se hrálo u nás. Na odpověď ale ještě čekáme," řekl Košťál

Reklama

Související témata: