Hlavní obsah

Naše cesta ještě nekončí, zaznělo hned poté, co Lvíčata v slzách padla na trávník

Přímý postup na fotbalové EURO hráčů do 21 let v Polsku byl hodně blízko. Remíza 1:1 v Belgii by svěřencům kouče Vítězslava Lavičky stačila, aby ho měli ve vlastních rukou. Po gólu inkasovaném dvě minuty před koncem však Lvíčatům reálně hrozí ošidná baráž. V ní by nejspíš číhalo Srbsko, Rakousko a Španělsko či Švédsko.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Dočká se Vítězslav Lavička postupu do Polska...?

Článek

Zdrcení padli na trávník, někteří i brečeli. Tak krutá pro ně porážka vzhledem k počtu vlastních šancí byla. Mladým českým fotbalistům pak hlavně okamžitě došlo, jak velké komplikace si nachystali.

„Naše cesta ještě nekončí. To byla první slova, jež v kabině po zápase padla. Navzdory tomu, že se nám situace zkomplikovala a přímý postup nemáme ve svých rukou," líčí trenér Vítězslav Lavička.

Tabulka skupiny:
1.Česko962125:920
2.Belgie860214:718
3.Černá Hora934210:1113
4.Moldavsko82155:117
5.Lotyšsko81349:126
6.Malta81255:185
Zbývá odehrát: 7. října Černá Hora - Belgie, Malta - Lotyšsko, ČR - Moldavsko, 11. října Belgie - Lotyšsko, Malta - Moldavsko.

Kéž by ještě Belgie zakopla...

Na šampionát příští rok v Polsku postupuje přímo devět vítězů skupin, čtyři nejlepší týmy z druhých míst hrají baráž o dvě zbývající místa, na dvanáct doplní účastníky pořádající Polsko.

Co z toho plyne pro Čechy? Svoji skupinu sice vedou o dva body před Belgií, jenže zatímco oni sami už hrají jen jednou doma s Moldavskem, Belgičani ještě nastoupí v Černé Hoře a pak budou doma hostit Lotyšsko. Pokud oba zápasy vyhrají, vyfouknou Lvíčatům přímý postup.

Češi mají spočítáno, že pokud porazí Moldavsko, budou mít jistou aspoň baráž.

„Na svůj poslední zápas se musíme soustředit, ne jestli ještě Belgie někde ztratí. Je ale pravda, že především doma jsme se přesvědčili, jak moc nepříjemným soupeřem Černá Hora je," naznačuje kouč Lavička, v čí pomoc ještě aspoň trochu doufá...

Závěrečný duel hostí Znojmo

Lvíčata si pozvala Moldavsko na 7. října do Znojma. Moravské město nedávno hostilo i dvacítku, po reprezentačním fotbale je tam hlad.

„Je třeba se přenést přes nepříznivý výsledek v Belgii, stále máme morální sílu postoupit. Hostitelské město našeho posledního zápasu jsme vybrali velmi pečlivě. Ve Znojmě má fotbal podporu státních orgánů, hejtmana a města. Zbývá tedy jen pozvat fanoušky, ať nás určitě přijdou podpořit," vzkazuje manažer reprezentačních výběrů Jaromír Šeterle.

Reklama

Související témata: