Hlavní obsah

Reprezentanti nemyslí jen na fotbal, pomohou nemocnici v Motole

Praha

Nemyslí jen na fotbal. Dvojice reprezentantů Tomáš Kalas a Milan Škoda vyrazila během nedávného srazu národního týmu na dětskou chirurgii a ortopedii ve Fakultní nemocnici Motol, aby svojí návštěvou zvedla náladu malým pacientům.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tomáš Kalas (druhý zleva) a Milan Škoda (první zprava) na tréninku před utkáním se Severním Irskem.

Článek

Kanonýr z Edenu netají, že měl z návštěvy trochu obavy. „Nebyl jsem si jistý, jak zvládnu pohled na děti upoutané dočasně na nemocniční lůžka. Nakonec to ale bylo naprosto přirozené setkání. Děti byly nadšené, naše přítomnost jim očividně udělala radost," líčí Milan Škoda. „I kdybychom zpříjemnili nemocniční pobyt byť jen jednomu dítěti, měla by podobná akce smysl. Tady jsme navíc viděli hned několik desítek rozesmátých dětských tváří, dle žádostí o společné fotografie a naše podpisy z nás měl radost také zdravotnický personál," doplňuje spoluhráče s úsměvem také obránce Tomáš Kalas.

Návštěva reprezentantů v Motole nebyla jednorázovou akcí. Nadační fond mládežnického fotbalu, v němž působí bývalí i současní hráči národního týmu, již s největším zdravotnickým zařízením v ČR spolupracoval v minulosti a nyní startuje nová kapitola spolupráce. „Nadační fond chce svoji pomoc rozdělovat cíleně tak, aby dávala smysl. Návštěva reprezentantů byla pomyslným výkopem rozsáhlejší spolupráce s FN Motol, do budoucna se chceme podílet na dlouhodobějších akcích nemocnice a zároveň ji v případě potřeby materiálně či finančně podpořit," poukazuje předseda správní rady Nadačního fondu mládežnického fotbalu Karel Poborský.

„Návštěva fotbalistů byla pro naše malé pacienty krásným zpestřením. Samotný pobyt v nemocnici, jakkoliv se jej snažíme dětem zpříjemnit, je pro ně náročný z pohledu fyzického i psychického. Podobně pozitivní odpoledne, o které se postarala návštěva reprezentantů, nabije děti energií," pochvaulje si Ludmila Šimáčková, vedoucí odboru marketingu a PR motolské nemocnice.

V Nadačním fondu mládežnického fotbalu figurují Karel Poborský, Vladimír Šmicer, Tomáš Rosický, Michal Kadlec, Marek Suchý a Tomáš Sivok.

Reklama

Související témata: