Hlavní obsah

Schick prozradil, jak je to s jeho přestupem. Ve finále Ligy mistrů bude fandit Juventusu

Praha

Třináct gólů v dresu Sampdorie Janov v uplynulé sezóně z něj udělalo vzácné zboží. Fotbalového útočníka Patrika Schicka nahánějí velké evropské kluby v čele s Juventusem Turín a Dortmundem. „Nic k tomu říct nemůžu. Snad jen, že jasno by mohlo být ke konci reprezentačního srazu," řekl na sobotním setkání s médii Schick, který se s národním týmem chystá na pondělní přípravu v Belgii a sobotní kvalifikaci v Norsku.

Patrik SchickVideo: Sport.cz

 
Článek

Italská média už několik dnů tvrdí, že dostihy o českého reprezentanta vyhrál Juventus, který prý souhlasí s výstupní klauzulí 25 miliónů eur (přibližně 670 miliónů korun). „S mým manažerem panem Paskou jsem samozřejmě v kontaktu. Ale to, co se píše v novinách, spolu nekonzultujeme," podotkl Schick, který s úsměvem prozradil, že v dnešním finále Ligy mistrů bude držet palce spíš Staré dámě než Realu Madrid.

Viceprezident Juventusu Pavel Nedvěd se o Schickovi vyjadřuje hezky. Přirovnává jej ke Zlatanu Ibrahimovicovi z doby, kdy švédský kanonýr začínal v Juventusu. „Musím říct, že Zlatan byl odmala můj vzor. Jenže Zlatan je jen jeden," reagoval Schick, který humbuku kolem přestupu úspěšně čelí.

„Moc si to nepřipouštím. Dokud to nebude hotové, nezabývám se tím. Myslím, že by mi to ani moc neprospělo. Snažím se soustředit na svoji práci, na fotbal. Tlak bere na sebe pan Paska," dodal útočník.

Ať skončí v Turíně nebo v Dortmundu, půjde o obrovský velký transfer. Přes půl miliardy je obrovská částka. „Když jsem před rokem přicházel do Sampdorie, nenapadlo by mě, že jednou budu stát tolik peněz," podotkl Schick, který připustil, že ve hře je také varianta s přestupem a následným pokračováním v Janově.

V Sampdorii zaznamenal během roku obrovský progres. Současnému stavu, kdy se o něj perou věhlasné kluby, zpočátku nic nenasvědčovalo. Góly sice dával i na podzim, výhradně však jako střídající hráč. Nepomohla mu ani trefa proti Juventusu. Týden poté znovu usedl mezi náhradníky.

„Začátky byly těžší. Myslím, že bylo klíčové, že jsem to nezabalil. Nevěšel jsem hlavu, že po vstřelení gólu jsem příště zase nehrál. Nedával jsem najevo, že jsem nespokojený. V tento moment se to možná zlomilo. Ukázal jsem, že se přes to dokážu přenést," uvedl Schick, který sezónu ukončil s celkovou bilancí 13 branek (jedenáct v Serii A, dvě v Italském poháru).

„Co se týká čísel, je to docela v pořádku. Sezónu můžu hodnotit pozitivně," doplnil 21letý útočník, který se v příštím týdnu přesune k jednadvacítce a absolvuje s ní ME v Polsku.

Reklama