Hlavní obsah

Austrálie - Německo 2:3Fotbalisté Německa i bez největších hvězd vstoupili do Poháru FIFA vítězstvím

Fotbalisté Německa i bez největších hvězd vstoupili do Poháru FIFA vítězstvím 3:2 nad Austrálií a v tabulce skupiny B jsou druzí za Chile, které v neděli porazilo 2:0 Kamerun. Úřadující mistři světa dostali poprvé od loňského semifinále mistrovství Evropy s Francií dvě branky, přesto dokázali Austrálii po sedmi letech porazit.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Němci vstoupili do Poháru FIFA vítězstvím nad AustráliíVideo: sntv

 
Článek

Německý trenér Joachim Löw se na turnaji musí obejít bez hvězd, jako jsou Kroos, Özil, Reus nebo Neuer, přesto se jeho svěřenci dostali proti Austrálii rychle do vedení. Julian Brandt v páté minutě z pravé strany přihrál po zemi z druhé vlny nabíhajícímu Larsi Stindlovi, nestřežený záložník Mönchengladbachu s přehledem zakončil a vstřelil premiérový gól za německou reprezentaci.

Dvakrát musel následně brankář Matthew Ryan zasáhnout proti Brandtovi, své dvě šance v prvním poločase neproměnil ani útočník Sandro Wagner. Australané se do první příležitosti dostali v 37. minutě, když se po přímém kopu ocitl osamocen před brankou Trent Sainsbury, hlavou však minul.

Čtyři minuty před přestávkou už žlutozelení vyrovnali. Tom Rogic nejprve trefil stopera Shkodrana Mustafiho, od něj se však míč odrazil zpět k fotbalistovi Celticu Glasgow a ten napodruhé skóroval. Vzápětí Massimo Luongo fauloval ve vápně Leona Goretzku a nařízenou penaltu proměnil německý kapitán Julian Draxler.

Austrálii nevyšel start ani jednoho poločasu. Hned po přestávce Němci zvýšili na 3:1, když se po Kimmichově pasu prosadil Goretzka a stejně jako Stindl oslavil první branku za německé "áčko". V 56. minutě Australané znovu snížili, po závaru ve vápně se trefil Tomi Juric, jehož gól posvětil videorozhodčí.

Čtvrt hodiny před koncem mohl pojistit výhru Němců střídající Timo Werner, trefil však tyč. Na druhé straně si Bernd Leno poradil se střelou Robbieho Kruseho. Soupeř českého národního týmu v kvalifikaci MS 2018 neprohrál už pojedenácté v řadě.

Fotbalový Pohár FIFA - skupina B
Austrálie - Německo 2:3 (1:2)
Branky: 41. Rogic, 56. Juric - 5. Stindl, 44. Draxler z pen., 48. Goretzka. Rozhodčí: Geiger (USA). ŽK: Sainsbury - Goretzka. Diváci: 28.605.
Austrálie: Ryan - Degenek, Sainsbury, Wright - Luongo (46. Kruse), Milligan - Leckie, Mooy, Rogic (71. Troisi), Behich - Juric (86. Cahill). Trenér: Postecoglou.
Německo: Leno - Kimmich, Rüdiger, Mustafi, Hector - Brandt (63. Süle), Stindl (78. Can), Rudy, Goretzka, Draxler - Wagner (57. Werner). Trenér: Löw.

Reklama

Související témata: