Hlavní obsah

Česko - Turecko 1:1Nová česká jednadvacítka v přípravě remizovala s Tureckem

Praha

Česká fotbalová reprezentace do 21 let zahájila novou éru remízou 1:1 s Tureckem. V přípravném utkání v Praze na Strahově se jako první v 36. minutě trefil z penalty domácí Václav Černý, z druhého pokutového kopu v 69. minutě srovnal Umut Bozok. Lvíčata vstoupí do kvalifikace mistrovství Evropy 2019 úterním zápasem proti Bělorusku v Jablonci nad Nisou.

Článek

Lavička do základní sestavy nasadil pět debutantů - obránce Lischku, Knejzlíka a Pokorného, záložníka Machalíka a útočníka Zajíce. Nechyběli útočník Ajaxu Černý nebo bek Matějů, který v létě přestoupil z Plzně do Brightonu.

Brankář Staněk v úvodu zlikvidoval nebezpečnou hlavičku, jinak měli v první půli víc šancí domácí. Z dobré pozice přestřelil Pokorný a Mihálika zase vychytal turecký brankář. V 36. minutě byl v šestnáctce nedovoleně zastaven Zajíc a nařízenou penaltu proměnil Černý.

V druhém poločase si odbylo reprezentační premiéru dalších deset hráčů, ale Češi vedení neudrželi. V 69. minutě jeden z nováčků Provod fauloval v pokutovém území a z dalšího pokutového kopu vyrovnal Bozok. V závěru ještě brankáře Stejskala zachránila tyč.

Přípravné utkání fotbalistů do 21 let:
ČR - Turecko 1:1 (1:0)
Branky: 36. Černý z pen. - 69. Bozok z pen. Rozhodčí: Glova - Tomčík, Ferenc (všichni SR).
I. poločas: Staněk - Matějů, Pokorný, Lischka, Knejzlík - Sáček, Takács - Černý, Machalík, Mihálik - Zajíc.
II. poločas: Stejskal - Řezáč, Kulhánek, Šural, Chlumecký - Kratochvíl, Bezpalec - Trubač, Suchan, Provod - Pulkrab. Trenér: Lavička.

Reklama

Související témata: