Hlavní obsah

Bohemians - ČR "21" 1:3Lvíčata se na bitvu s Chorvaty naladila výhrou v Ďolíčku

Čeká je perná pondělní kvalifikační bitva v Chorvatsku. Čeští fotbalisté do 21 let se na ni naladili v přípravném utkání výhrou 3:1 nad prvoligovými Bohemians. Branky Lvíčat zaznamenali Machalík, Mihálik a Pulkrab, za domácí v Ďolíčku snižoval Vaníček. Trenér Lavička vyzkoušel i tři nováčky Krále, Piška a Wiesnera.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Vítězslav Lavička během tréninku reprezentace do 21 let.

Článek

Jedenadvacítka si v Ďolíčku připsala premiérové vítězství v novém složení. V předchozích dvou zápasech s Tureckem v přípravě a Běloruskem v kvalifikaci ME vždy jen remizovala 1:1.

„Přínosné utkání, protože jsme teď po sérii tréninků potřebovali před duelem s Chorvatskem sehrát i ostrý zápas. Navíc ne všichni naši kluci hrají v klubech pravidelně, i proto jsme potřebovali, aby měli zápasovou praxi. Z tohoto pohledu utkání splnilo účel. Navíc každý, kdo byl ve hře, si své odpracoval poctivě," hodnotí trenér Vítězslav Lavička.

Teď už má jeho tým před sebou zápas na horké půdě ve Varaždínu.

"Chorvati mají šikovné hráče a mužstvo. Není náhoda, že do kvalifikace vstoupili suverénním způsobem," poukazuje Lavička. "Máme k nim respekt, bereme je jako jednoho ze spolufavoritů naší skupiny, ale do utkání půjdeme s odhodláním, abychom byli úspěšní," ujišťuje čtyřiapadesátiletý kouč.

Přípravné fotbalové utkání:
Bohemians Praha 1905 - ČR "21" 1:3 (0:1)
Branky: 77. Vaníček - 11. Machalík, 54. Mihálik, 67. Pulkrab.
Bohemians: Budínský - Dostál (46. Vaníček), Krch (46. Buchta), Šmíd (46. Hůlka), Kocič - Reiter (72. Nečas), Jindřišek (46. Hašek ml.), Jirásek, Nečas (46. Kuchta) - Tetteh (46. Mašek), Kabajev. Trenér: Hašek st.
ČR "21": Staněk (46. Stejskal) - Matějů (46. Řezáč), Král, Pokorný (46. Piško), Knejzlík - Černý (46. Wiesner), Mihálik, Kulhánek (46. Trubač), Sáček (46. Provod) - Machalík (46. Kratochvíl) - Zajíc (46. Pulkrab). Trenér: Lavička.

Reklama

Související témata: