Hlavní obsah

Do přípravy na Wales se zapojil už také Jiránek

PRAHA

Tři dny před zahajovacím zápasem kvalifikace o evropský šampionát s Walesem trénovala česká fotbalová reprezentace poprvé v kompletní složení. Do středeční přípravy na pražském Strahově už se zapojil i obránce Martin Jiránek, který v pondělí ani v úterý s mužstvem kvůli pohmožděnému levému kolenu netrénoval. Bek Spartaku Moskva naplno absolvoval celý trénink a do soboty by měl být stoprocentně fit.

Článek

"Ještě to sice trochu cítím, ale už je to mnohem lepší než třeba v úterý nebo v pondělí. Do soboty by to mělo být určitě úplně v pořádku," uvedl pro ČTK Jiránek, který se zranil minulý víkend při ligovém utkání ve Vladivostoku. Právě Jiránek je jedním z adeptů na uvolněné místo stopera v základní sestavě.

Dosavadní střední obránce Tomáš Ujfaluši se totiž v úvodních zápasech kvalifikace s Walesem a na Slovensku postaví na pravý kraj obrany místo zraněného Zdeňka Grygery. Na post stopera přicházejí v úvahu Jiránek, jeho spoluhráč ze Spartaku Moskva Radoslav Kováč a Tomáš Zápotočný z Liberce.

Ani ze středeční dopolední přípravy, kterou poprvé v roli nového kapitána mužstva absolvoval v úterý zvolený Tomáš Rosický, však nebylo možné vyčíst, kdo se v sobotu postaví do čtyřčlenné obranné řady po bok Ujfalušiho, Davida Rozehnala a Marka Jankulovského.

Když se reprezentanti rozdělili na dvě poloviny a hráli devět proti devíti na polovině hřiště, nastoupili na každé straně jen tři zadáci. V jednom mužstvu hráli právě Ujfaluši, Rozehnal a Jankulovski, nikdo jiný se vedle nich neobjevil. Sami fotbalisté možná budou vědět víc po odpoledním tréninku na Strahově, který ale bude uzavřen pro veřejnost.

Naopak tajenka složení útoku se zdá být rozluštěna: vedle monackého kanonýra Jana Kollera se při všech cvičeních pohyboval Marek Kulič z Mladé Boleslavi. Záloha by v sobotu proti Walesu mohla hrát ve složení Libor Sionko, Rosický, Tomáš Galásek a Jaroslav Plašil.

Reklama