Hlavní obsah

S Kollerem bychom byli ideální dvojka, říká Kulič

PRAHA

Na rozdíl od nedávného mistrovství světa by měla fotbalová reprezentace v sobotním kvalifikačním duelu proti Walesu nastoupit se dvěma útočníky. Kouč Karel Brückner proto musí hledat partnera pro Jana Kollera místo zraněného Milana Baroše. A vypadá to, že ukáže na mladoboleslavského Marka Kuliče, který vedle Kollera v týdnu nastupoval v trénincích nejčastěji.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Marek Kulič

Článek

Podle Kuliče by to byla ideální kombinace. "Honza souboje neprohrává, prodlužuje míče a já jsem rychlý. Mohlo by to jít," řekl útočník na dotaz ČTK na setkání s novináři. Nastoupit vedle monackého obra by pro něj prý byla fantastická zkušenost. "On je špička fotbalu. Udrží balóny, sklepává je ostatním. Já se teď na tréninku učím, kam mám zabíhat," uvedl.

V národním týmu je pro něj připravena jiná role než v Boleslavi. Tam si chodí pro míče na půlku a funguje jako spojka mezi zálohou a útokem. "Tady po mně pan Brückner chce, abych byl jenom před šestnáctkou, blízko k bráně a chodil do náběhu," vyložil Kulič, kterému podle jeho slov rychlostní fotbal vyhovuje.

V reprezentaci zatím odehrál půl hodiny v nepovedeném duelu proti Srbsku, v němž národní tým propadl. Ale myšlenky o rychlém konci v českém dresu jej nepronásledovaly. "V médiích nebyly ohlasy na tu mou půlhodinu tak špatný, tak jsem doufal, že mě trenér pozve znovu," řekl.

Doufá v zahraniční angažmá

Ještě se pořád cítí jako nováček. Také s novými členy reprezentační party prý tráví nejvíc času. "Ale už se pomalinku dostávám k těm zkušenějším klukům," prohlásil. Vyhlášený šprýmař se zatím podle svých slov ve svých vylomeninách krotí. "Kde jsem všude působil, tak mě měli rádi. Já jsem pro všechnu srandu, tady se na tréninku něco povede, ale jsem ještě trochu při zemi. Třeba časem," usmál se.

V poslední době má důvodů k úsměvu spoustu, prožívá nejlepší období svého života. "Tenhle rok je pro mě výbornej. Druhý místo s Boleslaví, předkolo Ligy mistrů, teď se mi ještě narodil kluk, pozvánka do reprezentace, vedeme ligu. Všechno jde podle snů," řekl.

A brzy bude možná do tohoto výčtu moci zařadit také angažmá v zahraničí. V Mladé Boleslavi mu slíbili, že v zimě může odejít. "Splnil jsem tam to, co ode mě chtěli na 400 procent za jediný rok. Doufám, že budou rozumný a nechají mě vydělat nějaký ten peníz," uvedl Kulič.

Ve smlouvě žádnou klauzuli o svém uvolnění nemá, s majitelem klubu je dohodnutý jen neoficiálně. "Takhle už jsem byl během kariéry domluvený stokrát a stejně mě nikdy nepustili," prohlásil Kulič. Nejblíže měl do zahraničí z Příbrami, po hattricku do sítě Sedanu v Poháru UEFA byla zájemců řada, ale nikdo nechtěl splnit vysoké finanční podmínky Příbrami. V sobotu proti Walesu může Kulič zapracovat na tom, aby se o něm v cizině vědělo zase o něco víc.

Reklama