Hlavní obsah

K reprezentaci míří trenér ze stříbrného šampionátu v Anglii Uhrin. Rosický návrat zvažuje

Praha

Kouč vicemistrů Evropy z šestadevadesátého roku Dušan Uhrin starší se vrací k české reprezentaci. Nikoli snad do realizačního týmu současného kouče Karla Jarolíma, ale do sportovní rady, která na Strahově vzniká a jež by měla fungovat jako poradní a zároveň i oponentní skupina napomáhající fotbalovému vzestupu národního týmu a splnění cílů, jež má.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tomáš Rosický návrat k reprezentaci zvažuje.

Článek

Ještě před svým zvolením přišel současný šéf českého fotbalu Martin Malík s vizí, že sportovní radu ustaví, po nymburské inauguraci plán naplňuje.

„Už teď sportovní radu tvoří trenér nebo manažer reprezentačního áčka, kouč jednadvacítky Lavička zastupující mládežnické reprezentace a ředitel sportovně technického oddělení asociace Prokeš," oznamoval už po pár týdnech po zvolení.

Nyní se rada rozšiřuje o další jména. „Trenérské unie navrhla ze svého středu Dušana Uhrina staršího," potvrdil Malík.

„Jsem rád, že si na mě fotbal vzpomněl a že budu moci reprezentaci zkušenostmi, radou a hlavně nezúčastněným pohledem zvenčí přispět," přijal nabízené místo ve sportovní radě trenér stříbrného týmu z evropského šampionátu v Anglii ´96 Dušan Uhrin.

„On je přesně tou osobou, kterou sportovní rada potřebuje," kvitoval Uhrinův souhlas Malík.

Přidá se i Rosický?

K české reprezentaci by se mohl jako člen sportovní rady vrátit i její někdejší kapitán Tomáš Rosický. „Mluvil jsem s ním o tom a on si vzal nějaký čas na rozmyšlenou," prozradil šéf českého fotbalu, jemuž by se navrhované složení náramně zamlouvalo.

„Nechtěl jsem, aby šlo o skupinu kverulantů, ale o fundované lidi, kteří by národnímu mužstvu pomohli. O nezaujaté a s asociací nespojené odborníky vytvářející zrcadlo pro kroky, které děláme a posuzující, zda je děláme správně," nechal se slyšet první muž českého fotbalu.

Do činnosti sportovní rady chtěl původně zapojit i Pavla Nedvěda, ale vzhledem k jeho vytížení v turínském Juventusu a časovým možnostem se musel s touto představou rozloučit.

Reklama