Hlavní obsah

Příděl jako od Neymara. Australané nám zchladili palice, říká objev francouzské ligy

St. Pölten

Hodně hořkou tečku dostala báječná sezóna, kterou prožil český fotbalový brankář Tomáš Koubek. Po přestupu ze Sparty do Rennes se stal objevem francouzské ligy. V pátek však musel čtyřikrát lovit míč ze sítě v přípravném duelu s Austrálií (0:4) na rakouském soustředění.

Reakce hráčů a trenéra po zápase s AustráliíVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

„Pěkně nám Australané zchladili palice. Každý z našeho týmu si zápas představoval jinak. Já rovněž. Dostat čtyři góly po sezóně, v jejímž průběhu jsem se cítil dobře... Ve fotbale prostě dostáváte, co si zasloužíte," krčil smířlivě rameny pětadvacetiletý brankář.

Stejný příděl během celé sezóny inkasoval jen jedinkrát při prosincové konfrontaci ve francouzské lize s Paris Saint Germain, kdy v dresu soupeře exceloval hvězdný Neymar. Dal dva góly, na další dva přihrál Cavanimu a Mbappému. Tehdy si Rennes připsalo alespoň čestný úspěch.

Problém s proměňováním šancí

„Myslím, že v nároďáku máme dlouhodobě problém s proměňováním šancí, což byl při souboji s Australany největší rozdíl. V pokutovém území nedokážeme zachovat chladnou hlavu. Přitom mám dojem, že nebezpečných situací si vytváříme spoustu," přemítal Koubek.

Pro rodáka z Hradce Králové šlo s největší pravděpodobností o poslední zápas před dovolenou. Ve středečním duelu proti Nigérii dostane důvěru jeden z dvojice Pavlenka-Vaclík. „Takhle jsem si to nepředstavoval. Čtyři inkasované góly určitě nejsou hodné brankáře národního týmu. Podívám se na vše v klidu na hotelu a budu se snažit z chyb poučit," ujišťoval Koubek.

Ještě před návratem do dočasného domova z dějiště zápasu v St. Pöltenu si přehrával jednotlivé gólové situace alespoň v hlavě. „Z mého pohledu byly všechny gólové situace na řešení těžké. Z pohledu fanoušků se asi dal chytat třetí gól.... Člověk chce zastavit všechno, ale Australané skvěle zakončovali. První gól byl do prázdné, pak jednou stříleli na zadní tyč, následně míč mezi nohy. A poslední branka vlastní...."

Reklama

Související témata: