Hlavní obsah

Trenére, hoří! Cizí hvězdy vypadají nabušeně. Zachrání Čechy mág Brückner?

Praha

Už jen poslední hodiny zbývají do velkolepé benefice, během níž se s fotbalovou kariérou definitivně rozloučí Tomáš Rosický. Na vyprodaném stadiónu Sparty na Letné se představí po boku největších kamarádů, které poznal ve Spartě, v Dortmundu, Arsenalu a českém národním týmu. Své umění divákům předvedou Cesc Fábregas, Robin van Persie, Jan Koller či Petr Čech. Zápas začíná v 17:00, přímý přenos vysílá ČT sport, on-line reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Na Letné se představí i nizozemský útočník Robin van Persie.

Článek

Jde o exhibici, ale prestiž zápasu samozřejmě nechybí. TR10 Czech Team narazí na TR10 World Team, tedy české hvězdy proti zahraničním. Fotbalisté si momentálně vyzvedávají výstroj v hotelu Intercontinental, takže mají možnost soupeře okouknout.

„Cizinci, kteří proti nám vyrukují, snad ještě všichni hrají, někteří dokonce usilovali o nominaci na mistrovství světa. Naopak někteří z nás už nekopou tak pět let, tak už jsem se trenéra Brücknera ptal, co s tím," hlásí Marek Jankulovski.

Dobrou radu však zatím nedostal. „Trenér si mě jen změřil a konstatoval, že jsem ztloustl," culí se jeden z protagonistů slavného Brücknerova národního týmu.

Musí být dobrá taktika

Na hřišti se představí hráči, s kterými se Rosický během kariéry potkal. Na začátky ve Spartě bude moci zavzpomínat s tehdejším kapitánem Jiřím Novotným či Vratislavem Lokvencem, éru v Dortmundu připomene spolupráce s Dedém, Nurim Sahinem či Ewerthonem, nechybí ani řada bývalých hvězd Arsenalu v čele s Cescem Fábregasem. Rosický oživí i souhru s bývalými spoluhráči z národního týmu Janem Kollerem, Milanem Barošem, Tomášem Galáskem nebo Karlem Poborským.

„Těším se na všechny své spoluhráče, ostatní vesměs znám," líčí gólman Petr Čech. „Ani nevím, jak se o místo v brance podělíme. Ale Jens Lehmann vypadá, jako kdyby s kariérou vůbec neskončil. Asi bude chtít hrát celý zápas, takže je to vyřešené," kření se český brankář Aresenalu.

Při pohledu do šatny protivníka ovšem ztrácí humor. „Soupeř vypadá velice zdatně, skoro všichni jsou ještě aktivní. Musí být dobrá taktika, jinak to bude hořet," varuje také Čech kouče Brücknera.

Hrát se bude na 2x35 minut.

Reklama