Hlavní obsah

Chievo - Juventus 2:3Obhájce titulu při Ronaldově debutu vydřel s Chievem výhru v nastavení

Aktualizováno

Fotbalisté Juventusu vyhráli při debutu hvězdného Cristiana Ronalda v italské lize na půdě Chieva 3:2. Obhájce titulu rozhodl o výhře až v nastaveném čase. Ronaldo odehrál celý zápas, střelecky se neprosadil. Neapol otočila utkání na hřišti římského Lazia a zvítězila 2:1.

Foto: Antonio Calanni, ČTK/AP

Juventus slaví výhru. Premiéra Cristiana Ronalda dopadla tříbodovým ziskem pro Starou dámu. Ta vyhrála na půdě Chieva Verona 3:2. Hvězdný CR7 gól nedal.

Článek
Fotogalerie

Pětinásobný držitel Zlatého míče se postavil na hrot útoku vedle Dybaly a už ve třetí minutě mohl se spoluhráči slavit. Chiellini vrátil hlavou do vápna přetažený centr ze standardní situace a Khedira propálil Sorrentina.

Favorit kontroloval hru a vytvářel si další příležitosti. V 18. minutě vystřelil nebezpečně z hranice vápna Ronaldo, nečistě trefený míč ale letěl jen těsně vedle tyče.

Po půlhodině hry pálil těsně vedle horního růžku brány Costa, nakonec se ale prosadili z ojedinělé akce domácí. Stepinski si naskočil na Giaccheriniho centr a hlavou překonal krajana Szczesného v bráně Juventusu.

Po změně stran vypálil Ronaldo z velké dálky, jeho střela typickým způsobem zaplavala a Sorrentino ji nohou s obtížemi vyrazil. V 55. minutě fauloval Cancelo v pokutovém území Giaccheriniho a bývalý hráč Juventusu sám z penalty poslal domácí tým do vedení. "Stará dáma" inkasovala dva góly v úvodním zápase sezóny poprvé od roku 1998.

Obhájce titulu ještě zvýšil tlak a v 75. minutě vyrovnal po rohovém kopu díky vlastnímu gólu Baniho. Vzápětí byl Ronaldo faulován na hranici pokutového území, jeho následnou tvrdou střelu z přímého kopu vyrazil Sorrentino.

Neapol předvedla obrat

Další souboj portugalské hvězdy a domácího brankáře nastal na konci řádné hrací doby. Po souboji o míč se srazili před bránou a odražený míč usměrnil do sítě Mandžukič. Po konzultaci s videem rozhodčí gól odvolal, zraněný brankář Chieva ale musel střídat.

Náhradní gólman Seculin čisté konto neudržel. Ve třetí minutě nastavení se prosadil Bernardeschi a zajistil turínskému týmu vítězný start do sezóny.

Lazio se ujalo vedení v 25. minutě po Immobileho individuální akci. Nejlepší střelec minulé sezóny Serie A se elegantní kličkou zbavil tří neapolských obránců a obstřelil Karnezise.

Vyrovnat mohl Zielinski, ale trefil pouze břevno. Úřadující vicemistr se tak dočkal až v nastaveném čase první půle, pohlednou kombinaci zakončil do prázdné brány Milik.

Čtvrtou výhru Neapole nad Laziem v řadě a první pod trenérem Carlem Ancelottim zařídil po změně stran technickou střelou Insigne. Také Římané nastřelili brankovou konstrukci, v 90. minutě trefil Acerbi hlavou pravou tyč Karnezisovy brány.

Italská fotbalová liga - 1. kolo:
Chievo - Juventus Turín 2:3 (38. Stepinski, 56. Giaccherini z pen. - 3. Khedira, 77. vlastní Bani, 90.+3 Bernardeschi),
Lazio Řím - Neapol 1:2 (25. Immobile - 45.+2 Milik, 59. Insigne).

Reklama

Související témata: