Hlavní obsah

Juventus - Lazio Řím 2:0Juventus porazil Lazio, Ronaldo ani podruhé neskóroval

Aktualizováno

Fotbalisté Juventusu Turín doma porazili Lazio Řím 2:0 a zvítězili i ve druhém kole nové sezóny italské ligy. Za obhájce titulu se znovu střelecky neprosadil hvězdný Cristiano Ronaldo, který si připsal alespoň asistenci. Krok se "Starou dámou" udržela Neapol. Vicemistři na svém stadiónu dohnali dvoubrankovou ztrátu s AC Milán a vyhráli 3:2.

Foto: Massimo Pinca, Reuters

Stále čeká. Fotbalisté Juventusu porazili Lazio 2:0 a vyhráli i druhý zápas v nové sezoně italské ligy. Cristiano Ronaldo za obhájce titulu opět neskóroval.

Článek

Portugalský kanonýr, který v létě přestoupil do Juventusu za více než 100 milionů eur z Realu Madrid, nastoupil v tříčlenném útoku vedle Mandžukiče a Bernardeschiho. Ten ve 20. minutě ještě trefil tyčku, ale po půl hodině hry otevřel skóre záložník Pjanič povedeným halfvolejem zpoza šestnáctky.

Ronaldo se v 72. minutě dostal do velké šance, ale ránu třiatřicetiletého útočníka brankář Lazia Strakosha vytáhl nad břevno. O chvíli později přidal druhou branku Mandžukič, k němuž se míč šťastně odrazil od Ronaldovy paty. Lazio po úvodní prohře 1:2 s Neapolí v Serii A ani podruhé nebodovalo.

Milán poslal v Neapoli do vedení v 15. minutě Bonaventura a krátce po přestávce zvýšil Calabria. Domácí hráče však vývoj zápasu nepoložil. Dvěma góly během čtvrthodiny se blýskl Zieliňski a v 80. minutě dokonal obrat Mertens. Neapolskému kouči Ancelottimu se tak vydařil souboj s bývalým týmem, v jehož útoku se neprosadila letní posila z Juventusu Higuaín.

Italská fotbalová liga - 2. kolo:
Juventus Turín - Lazio Řím 2:0 (30. Pjanič, 75. Mandžukič)
Neapol - AC Milán 3:2 (53. a 67. Zieliňski, 80. Mertens - 15. Bonaventura, 49. Calabria)

Reklama

Související témata: