Hlavní obsah

Zastavit Juventus? S Ronaldem je to to jeden z nejlepších týmů světa, říká Krejčího kouč

Praha

Fantastický start do nové sezóny má za sebou Juventus Turín. Z šesti zápasů Série A získal maximální počet osmnácti bodů a rázně nakročil za svým osmým titulem v řadě. Poslední obětí Staré dámy se stala v středečním zápase Boloňa a velkou roli na vítězství 2:0 měla i největší hvězda Cristiano Ronaldo.

Foto: Massimo Pinca, Reuters

Juventus Turín slaví branku do sítě Boloni

Článek
Fotogalerie

Mohli jenom překvapit, na hřišti suverénního Juventusu se od trápící se Boloni zázraky nečekaly. A oprávněně. Tým Ladislava Krejčího, který nastoupil v základní sestavě, začal přicházet o iluze již v 12. minutě, kdy do sítě vrátil odražený míč Paulo Dybala.

O čtyři minuty později zasadil outsiderovi druhou facku Blaise Matuidi a velkou roli na jeho brance měl Cristiano Ronaldo, který přihrávkou z obtížné pozice připravil francouzskému záložníkovi velmi jednoduchou pozici.

V té době již hosté více než o bodech začali přemýšlet o tom, aby neodjížděli ze stadiónu lídra s debaklem. O to více, že hvězdný Portugalec se dostal v zápase do dvou vyložených šancí, ani jednou však neuspěl.

Ve 27. minutě ho parádně vychytal hostující gólman Skorupski, pět minut před koncem zápasu nedokázal Ronaldo v obrovské šanci trefit branku.

Juventus může vyhrál Ligu mistů, nepochybuje Inzaghi

Pro třiatřicetiletou superstar však měl kouč soupeře Filippo Inzaghi jen slova chvály. "Juventus je naprosto dominantní a jsem přesvědčený o tom, že může vyhrát Ligu mistrů. Hlavním faktorem je Cristiano Ronaldo, který je nejlepším fotbalistou planety a díky němu patří Juve mezi TOP týmy světa," říkala pětačtyřicetiletá bývalá dlouholetá opora Staré dámy.

Ronaldo se v dosavadních šesti ligových zápasech trefil za svůj nový klub třikrát a pokaždé patřil ke klíčovým mužům Allegriho výběru. "Abyste uspěli proti Juventusu, musíme odehrát ve všech ohledech perfektní zápas. Udělali jsme, co bylo v našich silách, ale nestačilo to," pokračoval Inzaghi.

VIDEO: Sestřih zápasu Juventus - Boloňa

Tým exsparťanského záložníka Ladislava Krejčího se po šesti zápasech potácí v sestupových vodách, patří mu osmnácté místo s pouhými čtyřmi body za jednu výhru a jednu remízu.

Rozjetý Juventus čeká další ostrý test už v sobotu, kdy v rámci 7. kola hostí na svém hřišti silnou Neapol. Hamšíkův tým ztrácí na druhém místě tři body, když vyhrál pět ze šesti odehraných zápasů.

Reklama

Související témata: