Hlavní obsah

Klika pro Římany! Schick těsně přišel o gól, soupeř to těžce nesl

Řím

Žádné diskuse. Do bitvy rázně vstoupila technika. Patrik Schick si v tu chvíli mohl oddechnout. Kdo ví, jestli by mu nepřišili vlastní gól, kdyby se rozhodovalo bez brankové technologie. Takhle si mohl český útočník užívat hlavní roli večera, v němž svému AS Řím pomohl v italské fotbalové lize k výhře 3:1 nad Sassuolem vybojovanou penaltou a také vstřeleným gólem. Vlastenec, kterým by soupeř případně srovnával na 1:1, se nakonec nekonal. Hosté ovšem velmi těžce nesli verdikt, v němž nešlo o milimetry, ale opravdu jen o fous.

Foto: Riccardo Antimiani, ČTK/AP

Patrick Schick (vpravo) a Gian Marco Ferrari ze Sassuola.

Článek
Fotogalerie

V Itálii už druhou sezonu technologie hlídající brankovou čáru bezpečně rozezná, jestli byl míč opravdu celým objemem za ní. Jen v tom případě platí gól. Když se míč v 19. minutě odrazil od Schickovy nohy do břevna a na zem, ukázal se sudímu na hodinkách verdikt: No goal. I ti, kteří sledovali přenos, mohli mít okamžitě jasno. I když to vypadalo všelijak.

Hostům se to v kontextu zápasu nepozdávalo, utkání pro ně směřovalo do špatných konců, stěžovali si pak - zejména Alfred Duncan, který na sítích psal, že bylo předem rozhodnuto o vítězi. Technika ovšem zaštítila správnost klíčového verdiktu.

Ale asi není divu, že hráči Sassuola běsnili. Sudí Piero Giacomelli se o penaltě nařízené hned zkraje zápasu za zákrok na Schicka ujišťoval právě u videa, pak přišel pro hosty tíživý moment, u kterého byl znovu Schick a znovu technika... Aparát na ruce sudího byl proti. Vzápětí Schick zvýšil na 2:0. To už bez jakýchkoli pochybností. Přišel i třetí gól, Sassuolo se na korekci zmohlo až v závěru.

Reklama

Související témata: